ροή ειδήσεων

Αλλαγές στα ΙΧ: «Έρχονται» ειδικά τσιπάκια και τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Oι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κατ' αποκοπήν,... ανάλογα δηλαδή με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο.
Αλλαγές δρομολογούνται μέσα στο 2016 στο σύστημα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας αλλά και στους ελέγχους τους από τις Αρχές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κατ' αποκοπήν, ανάλογα δηλαδή με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να πληρώσει το ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας για έναν ή τρεις μήνες.

Επίσης προωθείται η καθιέρωση ενός νέου «αυτοκόλλητου» που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο τσιπάκι με όλα τα απαραίτητα στοιχεία του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου του αν έχουν πληρωθεί τα τέλη, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.

Το σήμα θα πρέπει να προμηθευτούν υποχρεωτικά τα ΙΧ και τα φορτηγά με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους έναντι αντιτίμου που το ύψος του θα εξαρτάται από τη διάρκεια παραμονής του στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, θα υπάρχει ειδικό τέλος για την παραμονή μιας εβδομάδας, 15 ημερών ή ενός μήνα.

Ο έλεγχος του σήματος θα γίνεται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου από περιπολικά τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές ελέγχου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *