ροή ειδήσεων

Επεισόδια σε μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη Αλέξη Γρηγορόπουλου


Παρά τα δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας...
Αθήνα: Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Αθήνα το μαθητικό συλλαλητήριο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης επτά χρόνων από τη δολοφονία του από αστυνομικά πυρά.

Στην πορεία συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Έξω από την Πρυτανεία, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ.

Φωτιά εκδηλώθηκε σε τέντα περιπτέρου στο ύψος της Παλιάς Βουλής. Η φωτιά έσβησε αμέσως από την Πυροσβεστική.

Ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο είναι κλειστός από τις 15:00 το μεσημέρι, ενώ ο σταθμός του Συντάγματος θα κλείσει στις 17:00 το απόγευμα, εφόσον η πορεία κινηθεί προς την πλατεία Συντάγματος.

Κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας και όλοι οι δρόμοι γύρω από τα Εξάρχεια.

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που έχουν βγει στους δρόμους ξεπερνούν τους 5.000. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Πορείες για τη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξη πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος: Βόλος, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Λαμία, Λάρισα, Ορεστιάδα, Σάμος, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Πυροσβεστική. Σε κομβικά σημεία βρίσκονται οχήματα με προστατευτικά πλέγματα στο παρμπρίζ για να επέμβουν εφόσον χρειαστεί.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα πραγματοποιήθηκαν επεισόδια, τα οποία ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες. Ένας Πορτογάλος τουρίστας τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων.

Πηγή: news.in.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *