ροή ειδήσεων

Γαστρονομικός τουρισμός: Οι δρόμοι του κρασιού σε Ρόδο, Κω, Λέρο, Πάτμο και Λειψούς


Η Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου (Δ.ΕΤ.Α.Π.), συμμετέχει ως εταίρος στο έργο... «Ολοκληρωμένες δράσεις για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού μέσω της ανάδειξης της τοπικής διατροφικής παράδοσης, της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και της προώθησης της τοπικής κουζίνας της Δωδεκανήσου και της Κύπρου» με ακρωνύμιο Gastronomy Net, το οποίο εγκρίθηκε στην 3η πρόσκληση του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013.

Ένας από τους κύριους στόχους του έργου είναι η προβολή και η προώθηση της τοπικής διατροφικής παράδοσης και των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων των 2 περιοχών σε άμεση σχέση και συνάρτηση με την τουριστική ανάπτυξη.

Στα πλαίσια της προβολής αυτής η Δ.ΕΤ.Α.Π. ανέλαβε την δημιουργία και εκτύπωση ενός χάρτη–οδηγού με τους δρόμους του κρασιού στα Δωδεκάνησα που περιλαμβάνει τη Ρόδο την Κω τη Λέρο την Πάτμο και τους Λειψούς. Ο χάρτης «Δρόμοι του κρασιού» δημιουργήθηκε για να παρέχει όλες τις πληροφορίες για μία ξεχωριστή περιήγηση στην μακραίωνη αμπελοοινική παράδοση των Δωδεκανήσων. Πέραν του χάρτη, ο Οδηγός περιλαμβάνει φωτογραφίες της περιοχής και σχετικό επεξηγηματικό κείμενο σε 2 γλώσσες (ελληνικά & αγγλικά), καθώς και βασικές πληροφορίες για τον τουρίστα-επισκέπτη.

Οι οινικές διαδρομές έχουν ορισθεί βάσει μελέτης που εκπονήθηκε από τον εταίρο του προγράμματος ΑΝ.ΔΩ. ΑΕ.

Επιπλέον, έχει γίνει ένθεσή του χάρτη-οδηγού στην καλοκαιρινή έκδοση στο περιοδικό θεματικού ενδιαφέροντος Wine plus και η έντυπη του μορφή έχει διανεμηθεί στα σημεία εισόδου και πληροφοριών των νησιών στα οποία απευθύνεται.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) σε ποσοστό 80% και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου σε ποσοστό 20%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *