ροή ειδήσεων

Επτά χρόνια χωρίς τον Αλέξη


Επτά χρόνια πέρασαν από τον φριχτό εκείνο Δεκέμβρη που σκότωσαν τον Αλέξη Γρηγορόπουλο,... τον "πρίγκηπα", όπως τον αποκαλούσαν οι οκείοι του.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 όταν στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου όταν η παρέα του αδικοχαμένου Αλέξη ήρθε σε φραστικές αντιπαραθέσεις με τους δύο ειδικούς φρουρούς που περιπολούσαν στην περιοχή με αποτέλεσνα λίγο αργότερα ο 15χρονος να αφήσει την τελευταία του πνοή από τα πυρά του Κορκονέα.

Η σφαίρα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, διαπέρασε την καρδιά του και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο.

Ακολούθησε πανζουρλισμός με τους μαθητές να βγαίνουν στους δρόμους, να γίνονται καταλήψεις, ο κόσμος να συρρέει στην κηδεία του άτυχου παιδιού και να σημειώνονται επεισόδια και αναταραχές στους δρόμους της Αθήνας.

Τελικά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 15 μήνες για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, ενώ στον Βασίλη Σαραλιώτη, τον άλλο αστυνομικό του αποδόθηκε η ποινή της κάθειρξης για δέκα χρόνια.

Επτά χρόνια μετά...

Η Αθήνα και άλλες πόλεις της χώρας αποδεκατισμένες και εξουθενωμένες από μια σειρά ραγδαίων γεγονότων που σημάδεψαν την Ελλάδα αυτήν την επταετία, την Κυριακή τιμά τη μνήμη του Αλέξη.

Πορείες και συγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου και για τον λόγο αυτό, επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στην Αθήνα, αλλά και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Την Κυριακή, οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που θα βγουν στους δρόμους θα ξεπεράσουν τους 5.000. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.



Στην Αθήνα ξεκίνησε γύρω στις 14:30, από τα Προπύλαια, η πορεία μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στην πορεία συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΜΛ-ΚΚΕ και άλλων παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Η πορεία εξελίσσεται ειρηνικά, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι παραταγμένες στη γύρω περιοχή.

Κλειστή είναι η οδός Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα έξω από την Πρυτανεία, ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ.Δεύτερη πορεία έχει προγραμματιστεί στις 17:00 το απόγευμα.

Ο σταθμός του Μετρό Πανεπιστήμιο έκλεισε από τις 15:00 το μεσημέρι, ενώ ο σταθμός του Συντάγματος θα κλείσει στις 17:00 το απόγευμα.


Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή γύρω από τη Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας. Άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.


Έκκληση για συγκεντρώσεις στη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξη απευθύνουν οργανώσεις και σε άλλες πόλεις: Βόλος, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Λαμία, Λάρισα, Ορεστιάδα, Σάμος, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα.

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και η Πυροσβεστική. Σε κομβικά σημεία θα βρίσκονται οχήματα με προστατευτικά πλέγματα στο παρμπρίζ για να επέμβουν εφόσον χρειαστεί.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα πραγματοποιήθηκαν επεισόδια.


Καταδικάζει τη βία η οικογένεια του Αλέξη

Καταδικαστική απέναντι στη βία και στις πρόσφατες διακηρύξεις του Νίκου Ρωμανού και του Παναγιώτη Αργυρού, αλλά και ομάδων του αναρχικού χώρου, που προαναγγέλλουν βίαιες ενέργειες μέσα στον Δεκέμβριο, είναι η μητέρα του δολοφονηθέντος Αλ. Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η κ. Τσαλικιάν λέει στο περιβάλλον της ότι «δεν μας αφορούν τα όσα λένε περί “μαύρου Δεκέμβρη” κλπ, ούτε οι απειλές βίας, απ'όπου και αν προέρχονται, θεωρούμε μάλιστα ότι προσβάλλουν τη μνήμη του παιδιού».

«Δεν έχουμε καμιά διάθεση, ούτε θέλουμε ν'ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή με τρομοκρατικές οργανώσεις γι'αυτό το θέμα» λέει στην εφημερίδα ο σύντροφος της μητέρας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Η κ. Τσαλικιάν είναι αντίθετη με την αστυνομική βία όπως και με αυτές τις διακηρύξεις, και επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκεμβρίου να καθιερωθεί ως «Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους», σημειώνει.

«Ανησυχεί για την ευκολία με την οποία εκδηλώθηκε ως τώρα η αστυνομική βία, όπως και με τις απειλές για βία από αναρχικές ομάδες, στο όνομα μάλιστα του δολοφονημένου γιου της, Αλέξανδρου. Αυτό πρέπει να σταματήσει» συμπληρώνει.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/12/15 22:27

    Ελεος πια αυτή η καραμέλα.... χιλιάδες άλλα παιδιά σκοτώνονται, κακοποιούνται και βιάζονται κάθε χρόνο αλλά δεν είδα να καίνε την Αθήνα τα αναρχοκουμούνια κάθε φορά όπως το Πολυτεχνείο.... αυτά μόνο σε κάφρους γίνονται και σε τριτοκοσμικές χώρες. Εχουν δίκιο οι εταίροι που μας βαράνε ..... εμείς δεν είμαστε κράτος .... μπουρδέλο είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/12/15 17:52

    Ελληνάρες μου πατριωτάρες μου δεν σας είδα να κάνετε τα ίδια για τα ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ του ΚΚΕ που αιματοκύλισε την Ελλάδα με΄τα τον ΒΠΠ που κόστισε 100.000 νεκρούς ΕΛΛΗΝΕΣ και 30.000 ΠΑΙΔΙΑ του παιδομαζόματος!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/12/15 17:55

    Ρε λαμόγιο αρθρογράφε, 6000 αυτόχειρες της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και δεν σε είδα να χύσεις ένα δάκρυ και έρχεσαι και μας λές τώρα για έναν που σκότωσε ένας αστυνομικός ........ και που για χάρη του καίγεται η Αθήνα κάθε χρόνο ...... αυτός είναι ο ΝΕΟΕλληνικός πολιτισμός!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *