ροή ειδήσεων

Κινέζοι επιστήμονες λένε ότι είναι έτοιμοι να κλωνοποιήσουν ανθρώπους


Φέρτε τους κλώνους…! Αυτό ακριβώς φαίνεται ό,τι έχει στο μυαλό της...
μια Κινεζική Εταιρεία Βιοτεχνολογίας. O μεγαλύτερος όμιλος εξοπλισμού κλωνοποίησης στον κόσμο, «Boyalife Group» στην Tianjin, επιμένει ότι είναι τώρα έτοιμος για την πρόκληση της παραγωγής ανθρώπινων κλώνων...



Ο CEO της «Boyalife», Xu Xiaochun λέει ότι δεν είναι η επιστήμη, αλλά το ενδεχόμενο μιας δυσμενής αντίδρασης του κοινού που σταματάει την εταιρεία να συνεχίσει με το έργο της.

«Η τεχνολογία είναι ήδη εκεί» είπε στο Πρακτορείο «France-Presse». «Αν αυτό επιτρέπεται, δεν νομίζω ότι υπάρχουν άλλες εταιρείες καταλληλότερες από την «Boyalife» που παράγουν καλύτερη τεχνολογία.”


Προς το παρόν, η «Boyalife» περιορίζει τις δραστηριότητές της στην κλωνοποίηση ζώων και αναμένεται ότι θα έχει φτάσει τις 1.000.000 κλωνοποιημένες αγελάδες μέχρι το 2020. Ο Xu, ο οποίος κατά το παρελθόν εργάστηκε στον αμερικανικό φαρμακευτικό κολοσσό «Pfizer», έχει σχέδια για την αναπαραγωγή αλόγων κούρσας, για το σκυλί που αγαπούσατε ως παιδί, ακόμα και για πρωτεύοντα θηλαστικά (πιθήκους). Από εκεί, τα ανθρώπινα συμπεράσματα είναι φανερά, και ο Xu είναι έτοιμος.
«Δυστυχώς, σήμερα, ο μόνος τρόπος για να έχουμε ένα παιδί είναι να υπάρχει κατά το ήμισυ η μαμά και κατά το ήμισυ ο μπαμπάς» είπε στο Πρακτορείο «Agence France», προσθέτοντας ότι ελπίζει να εξελιχθεί η κοινή γνώμη επί του θέματος.


Ο Xu έχει βάσιμους λόγους να φοβάται μια πιθανή αντίδραση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει διαρκής σκεπτικισμός σχετικά με την επιστήμη της ανθρώπινης κλωνοποίησης. Φέτος, η «Gallup» διαπίστωσε ότι πάνω από το 80% των Αμερικανών θεωρούν την ανθρώπινη κλωνοποίηση «ηθικό λάθος», και πάνω από το 60% αισθάνθηκε το ίδιο και για τα ζώα. Ένα σύνολο παγκοσμίων δημοσκοπήσεων από το «Κέντρο Γενετικής και Κοινωνίας» έδειξε παρόμοια αποτελέσματα στον Καναδά, τη Μεγ. Βρετανία, την Αυστραλία, το Μεξικό, την Ταϊβάν, τη Δανία, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών.


Η Dolly, το πρόβατο και πρώτο ζώο που κλωνοποιήθηκε το 1997, υπέφερε από πολλά προβλήματα υγείας, όπως αρθρίτιδα και μια ασθένεια των πνευμόνων που συνήθως πλήττει πολύ μεγαλύτερα πρόβατα. Τελικά, πέθανε από αυτή την ασθένεια στα έξι, ενώ ένα κανονικό πρόβατο μπορεί να ζήσει έως τα δώδεκα. Το 2001, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κλωνοποιημένα ποντίκια είχαν την τάση να αναπτύσσουν νοσογόνο παχυσαρκία κάποια στιγμή στη ζωή τους.





Μία επιχείρηση κλωνοποίησης η «Clonaid», ισχυρίζεται ότι έχει ήδη αναπαραχθεί μια σειρά από ανθρώπους, αλλά έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση της ιδιωτικής ζωής των κλωνοποιημένων ατόμων. Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο δελτίο Τύπου τους, η Clonaid εργάζεται για να φτιάξει έναν άλλο Michael Jackson.


«Ο Michael ήταν ένας οραματιστής που δεν φοβόταν να υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες», δήλωσε η επικεφαλής της «Clonaid», Brigitte Boisselier.


Έτσι, ενώ η συζήτηση για την κλωνοποίηση μπορεί να εξελιχθεί με το χρόνο, όπως έχει γίνει και για άλλα κοινωνικά θέματα, όπως τα ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες, οι υποστηρικτές όπως ο Xu και η Boisselier έχουν ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσουν εκεί .
Αλλά αν αυτό σημαίνει κάποια πιθανότητα για το Thriller 2.0, είμαστε πρόθυμοι να περιμένουμε.


πηγή: mononews

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *