ροή ειδήσεων

Καταπέλτης ο στρατηγός Φράγκος: Τρομοκράτες είναι οι Τούρκοι

Aστραψε και βρόντηξε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Aμυνας... Φραγκούλης Φράγκος κατά της Τουρκίας. Tην κατηγόρησε ότι συμπεριφέρεται ως ο «τρομοκράτης της περιοχής», αλλά... έβαλε και κατά των Ελλήνων πολιτικών που δείχνουν συνεχώς υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα έναντι των αξιώσεων που εγείρει συνεχώς στο Αιγαίο η Άγκυρα.

Αφορμή στάθηκε η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24. Ο στρατηγός Φράγκος σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης «Ράδιο 9,84» τόνισε πώς «το ρωσικό αεροσκάφος κινείτο εντός τους συριακού εδάφους, και τα τουρκικά μαχητικά πήγαν από πίσω του και όπως ομολόγησε ο Νταβούτογλου έδωσε εντολή για κατάρριψη. Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε πρόθεση να καταρριφθεί το αεροσκάφος. Και γνώριζαν και πολύ καλά τι κατέρριπταν».

Στη συνέχεια ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ ανέλυσε τις συνέπειες στη γεωπολιτική σκηνή από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους, τους κίνδυνους για την Ελλάδα και προτείνει συγκεκριμένες δράσεις.

“Έρχεται και ο σουλτάνος Ταγίπ Ερντογάν και λέει ότι θα ξανακάνουμε το ίδιο εάν μας παραβιάσετε των εθνικό εναέριο χώρο και την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά σιωπά” ανέφερε ο κ. Φράγκος και επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο, οι παραβάσεις του FIR Αθηνών, οι εμπλοκές και οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

“Οι παραβιάσεις είναι καθημερινές, 2.500 με 3.500 παραβιάσεις. Εάν ανοίξετε την ιστοσελίδα του ελληνικού ΓΕΕΘΑ υπάρχουν τα στατιστικά στοιχεία συνολικά, όλων των τελευταίων ετών. Πάρτε τα από το 2009 έως σήμερα. Θα δείτε λοιπόν ότι υπάρχουν υπερπτήσεις και πάνω από κατοικημένους τόπους όχι απλά πάνω από τα ναυτικά μίλια που αμφισβητούν”, σημείωσε ο στρατηγός για να μιλήσει στη συνέχεια για το casus belli.

“Και εδώ είναι η μεγάλη υποκρισία της Τουρκίας. Μας έχει κηρύξει casus belli από το '95 όταν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας μας επιτρέπει να πάμε από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια σε όλη μας την περιοχή και όχι μόνο στο Αιγαίο. Θα ήταν τραγικό σφάλμα εάν το κάνουμε μονάχα σε μια περιοχή για π.χ. στο Ιόνιο ή στο Κρητικό Πέλαγος και από την άλλη μεριά να το αφήσουμε έξι. Οι ίδιοι έχουν δώσει 12 ναυτικά μίλια για τη δικιά τους κυριαρχία και στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο”, δήλωσε.

Για τη συμπεριφορά τους αυτή στο Αιγαίο, αλλά και στο θέμα της Συρίας μετά και την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ο Φραγκούλης Φράγκος χαρακτηρίζει τους Τούρκους “τρομοκράτες” της περιοχής που μας απαγόρευσαν να κάνουμε τη χρήση ενός νομίμου δικαιώματος που απορρέει από το διεθνές δίκαιο.

Και την ίδια στιγμή, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τα ελληνοτουρκικά ζητήματα γίνεται λάβρος κατά των Ελλήνων πολιτικών για τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίζονται.

“Δεν διανοείται κανένας σ' αυτόν τον τόπο να πει στην ΕΕ αποκλείεται να ανοίξει το οποιοδήποτε κεφάλαιο, διότι απειλούμεθα από μία χώρα η οποία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ. Όλες όσες μπήκαν ως μέλη στην ΕΕ πάντα παραιτούντο οποιονδήποτε εδαφικών διεκδικήσεων. Εδώ όχι μόνο δεν έχουμε παραίτηση από τις εδαφικές διεκδικήσεις, έχουμε απειλή πολέμου”, ξεσπαθώνει ο κ. Φράγκος και καταλήγει:

“Με την ίδια τεχνική λοιπόν, τι πετύχανε; Φιλανδοποίηση της ελληνικής πολιτικής. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί οι πολιτικοί μας έχουν τέτοια υποχωρητικότητα. Τι φοβούνται; Ποιον φοβούνται;”.

Ερωτήματα ουσίας τα οποία δυστυχώς για τη χώρα επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα, για ακόμη μία φορά, από τα tweet του Αλέξη Τσίπρα, τα οποία έσπευσε να κατεβάσει όταν δυσαρεστήθηκε ο κ. Νταβούτογλου.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *