ροή ειδήσεων

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά;

Τα μερομήνια είναι γνωστά στους περισσότερους. ....
Δείτε τι δείχνουν για τον καιρό του Δεκεμβρίου, αλλά και τον καιρό που θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Τα μερομήνια είναι η ετήσια παραδοσιακή (εναλλακτική μακροπρόθεσμη) μέθοδος παρατήρησης του καιρού με τα σημάδια των πρώτων 12 ημερών του Αυγούστου, οι οποίες λένε ότι δείχνουν τον καιρό όλου του χρόνου, κάτι που δεν δέχεται η επιστήμη της μετεωρολογίας! Τα μερομήνια κάθε Αύγουστο δείχνουν έναν γενικό δρόμο και φαίνεται ότι έχουν χωρίσει στη μέση επιστήμονες, ερασιτέχνες, αλλά και θιασώτες του καιρού ή καιρόφιλους. Δεν παύουν όμως να ενδιαφέρουν κάθε χρόνο την πλειοψηφία των ανθρώπων της υπαίθρου και όχι μόνο... Η παρατήρηση των προβλέψεων που ακολουθούν, πραγματοποιήθηκε στη Ν.Εύβοια από τον Δημήτρη Τσούλη, που προσπαθεί να διαιωνίσει ένα μακραίωνο καιρικό έθιμο.

Ο Δεκέμβρης ξεκινά με βροχερό κατά διαστήματα καιρό, γρήγορα όμως από τις 3-4 του μήνα ο καιρός βελτιώνεται και έτσι θα κυλήσει σχεδόν μέχρι να κλείσει το πρώτο του δεκαήμερο, χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Μεταβολή αναμένεται στις αρχές του δεύτερου δεκαημέρου (κακοκαιρία) με βροχές και χιόνια στο διάστημα 12-13/12.
Ακολουθεί περίοδος μη παρατήρησης, που αντιστοιχεί στις ημερομηνίες από 14 έως 19/12.

Κακοκαιρία αναμένεται στις 20 του Δεκέμβρη, με βροχές και χιόνια στα ορεινά και κορύφωση αυτής περί τις 22-23 του μήνα, όπου τα χιόνια αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους και σε πιο χαμηλά υψόμετρα, ακόμα και στην Αττική. Εν συνεχεία αναμένεται σχετική βελτίωση του καιρού, χωρίς όμως να απουσιάζουν διαστήματα βροχών.

Νέα επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί παραμονές του νέου έτους 30-31/12, με πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια να ξανακάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε ημιορεινές περιοχής της ανατολικής χώρας.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *