ροή ειδήσεων

Αυτές είναι οι πέντε τροφές που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν


Με τις ραγδαίες αλλαγές στο κλίμα – οι οποίες φαίνεται πως συνεχώς θα χειροτερεύουν...

– ορισμένες τροφές αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης. Ποιες είναι αυτές;

Ο Βραζιλιάνικος καφές

Με τις αλλαγές του καιρού και την αύξηση της θερμοκρασίας, τα σπαρτά καταστρέφονται. Η πολύ άσχημη ξηρασία στη Βραζιλία έκανε τις τιμές του καφέ να ανεβούν στα ύψη. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δύσκολα θα αντέξει αυτός ο τομέας της λατινοαμερικάνικης αγοράς.

Η σοκολάτα

Τα φυτά που παράγουν το λατρεμένο μας κακάο βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, και όλοι οι λάτρεις της σοκολάτας (δηλαδή, το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου πληθυσμού;) μπορεί να βιώσει… σύνδρομο στέρησης! Η αύξηση της θερμοκρασίας και η ανομβρία σε πολλές περιοχές της Αφρικής έχει επηρεάσει αρνητικά τα κακαόδεντρα.

Ο σολομός

Πόσοι εδώ λατρεύουν τον σολομό; Είναι από τα πιο υγιεινά ψάρια, γεμάτα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά που προφυλάσσουν την υγεία μας. Και όμως, αυτά τα ψάρια αρχίζουν να αντιμετωπίζουν όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο. Ζουν σε κρύο νερό, με θερμοκρασίες από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και η αύξηση της θερμοκρασίας του νερού δυσκολεύει πολύ τις συνθήκες ζωής των σολομών.

Τα ιταλικά μακαρόνια

Αν λατρεύετε και εσείς ένα πιάτο νόστιμα, αυθεντικά ιταλικά σπαγγέτι, έχετε πλέον λόγους να ανησυχείτε. Ερευνητές από την Αυστραλία έχουν προβλέψει πως η παραγωγή ιταλικού σιταριού θα αρχίσει να ελαττώνεται, και ίσως να έχει καταστραφεί προς το τέλος του αιώνα.

Το μέλι

Ακόμα και το μέλι μπορεί να εξαφανιστεί, καθώς αυτή τη στιγμή οι μέλισσες θεωρούνται πως βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ψεκασμός των σπαρτών με δηλητηριώδη χημικά σκοτώνει τεράστιους αριθμούς μελισσών κάθε χρόνο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *