ροή ειδήσεων

Έρχεται το "σούπερ προφυλακτικό"


Ας είμαστε ειλικρινείς: τα προφυλακτικά δεν τα συμπαθεί σχεδόν κανείς. Ρίχνουν τη διάθεση «εκεί κάτω», περιορίζουν...


τη σεξουαλική απόλαυση και, επιπλέον, κοστίζουν. Παρόλα αυτά, η χρήση τους αποτελεί την πιο σίγουρη μέθοδο για να αποφύγεις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αλλά και την «πληγή» των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, η δημιουργία ενός προφυλακτικού που θα προστατεύει απόλυτα χωρίς να μειώνει στο ελάχιστο την απόλαυση στο σεξ φαντάζει ως μια εξαιρετική ιδέα. Μια ιδέα που σκοπεύουν να κάνουν σύντομα πραγματικότητα οι ερευνητές του Κολεγίου Φαρμακολογίας Rangel του Τέξας, δημιουργώντας ένα «σούπερ προφυλακτικό» που, μεταξύ άλλων, θα καταπολεμά ενεργά τη διάδοση του ιού HIV.
Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο προφυλακτικό να ξεχωρίζει από όλα όσα κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά είναι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Για τη δημιουργία του «υπερ-προφυλακτικού» δεν χρησιμοποιήθηκε λάτεξ αλλά υδρογέλη - ένα είδος τζελ που έχει ως βάση το νερό και χρησιμοποιείται ευρέως στα εργαστήρια κατασκευής φακών επαφής.
Στο υλικό αυτό, οι ερευνητές έχουν ενσωματώσει ένα φυτικό αντιοξειδωτικό το οποίο είναι γνωστό ότι δρα ενάντια στον ιο HIV. Το καλύτερο όλων; Όπως έχει δείξει μια σειρά πρόσφατων εργαστηριακών ερευνών, το εν λόγω αντιοξειδωτικό ενισχύει και τη σεξουαλική απόλαυση, χαρίζοντας «περήφανες» στύσεις που διαρκούν περισσότερο. Στόχος των επιστημόνων, πλέον, είναι να βρεθεί ο με τον οποίο το προφυλακτικό θα εμποδίζει τη μετάδοση του HIV ακόμη και στην περίπτωση που σπάσει κατά τη χρήση του.
«Προς το παρόν, προσπαθούμε να διαπιστώσουμε πόσο γρήγορα μπορεί να δράσει το αντιοξειδωτικό» αναφέρει η Δρ. Mahua Choudhury, επίκουρος καθηγητής στο Κολέγιο Φαρμακολογίας Rangel του Τέξας. «Για την ακρίβεια, δεν έχουμε καταλήξει στον τρόπο που θα πρέπει να διαχέεται το αντιοξειδωτικο - αν, δηλαδή, αυτό θα πρέπει να συμβαίνει αμέσως μόλις τοποθετηθεί το προφυλακτικό πάνω στο πέος ή αφού του ασκηθεί πίεση». Σύμφωνα με την Δρ. Choudhury, οι κλινικές δοκιμές του «σούπερ προφυλακτικού» πρόκειται να ξεκινήσουν εντός έξι μηνών.
Τα νέα από το μακρινό Τέξας, λοιπόν είναι τουλάχιστον καλά, αφού μιλάμε για ένα προφυλακτικό που είναι σαφώς πιο ευχάριστο στη χρήση του σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν σήμερα και το οποίο, εκτός από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, θα αποτρέπει και τη διάδοση του ιού HIV. Ένα προφυλακτικό που τελικά θα μπορούσε να βοηθήσει στο να σωθούν εκατομμύρια ζωές...

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *