ροή ειδήσεων

Ετοιμάζουν εγκατάσταση προσφύγων σε αρχαιολογικούς χώρους στην Κω


Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Κω, Γιώργου Κυρίτση και των πολιτών του νησιού...
έχει προκαλέσει η πρόθεση του Κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου να τοποθετήσει ηλιακούς συλλέκτες μέσα στην αρχαία αγορά και το αρχαίο λιμάνι, προκειμένου να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος της Κω: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, υπάρχει θέμα για λήψη απόφασης σχετικά με αίτηση της οργάνωσης ''Γιατροί χωρίς Σύνορα'' για την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς στην Κω και της περιοχής του αρχαίου λιμανιού καθώς και εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης προσφύγων, χωρίς να διευκρινίζεται το είδος των εγκαταστάσεων».

Σε επικοινωνία που είχε με τους αρμόδιους του ΚΑΣ, ο δήμαρχος μετέφερε στην Γενική Γραμματέα την αντίθεση του δήμου στην κατάληψη των αρχαιολογικών χώρων και τόνισε ότι «οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις μπορούν να τοποθετηθούν εκτός αστικού ιστού σε ιδιωτικές εκτάσεις όπως πρότεινε στους εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Τέλος, καταγγέλει ότι «κάποιοι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην πλήρη απαξίωση των αρχαιολογικών χώρων της Κω. Είναι έτοιμοι να δώσουν άδεια για τη δημιουργία εγκαταστάσεων και μόνιμου καταυλισμού στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς αλλά και ηλιακών συλλεκτών, όταν πριν από ένα χρόνο μας αρνήθηκαν να προβούμε στον καθαρισμό του χώρου».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *