ροή ειδήσεων

Δωρεάν διανομή ακτινιδίων και πορτοκαλιών στη Ρόδο


Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Ρόδου με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης... για την υλοποίηση του προγράμματος «συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης παραγωγών» ο επικεφαλής εταίρος Δήμος Ρόδου της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου θα προβεί σε δωρεάν διανομή ακτινιδίων και πορτοκαλιών.

Τη Δευτέρα 7 και Τρίτη 8 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραληφθούν από την Οργάνωση Παραγωγών φρούτων Ε.Α.Σ. Αργολίδος – ΡΕΑ είκοσι (20) τόνοι πορτοκάλια και από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επισκοπής Νάουσας είκοσι (20) τόνοι ακτινίδια. Αυτή τη φορά η διανομή πέρα από τις ενορίες των Εκκλησιών των Ιερών Μητροπόλεων Ρόδου και Σύμης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Δήμο Τήλου και Χάλκης θα γίνει και στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού της Ρόδου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου.

Καινοτομία στη συγκεκριμένη δράση αποτελεί η συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την κα. Χρύσα Καραγιάννη, πρόεδρο του παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, κατά τις ημέρες διανομής σε αρκετά σχολεία του νησιού της Ρόδου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στους μαθητές από τα μέλη του παρατήματος Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων με θέμα την υγιεινή διατροφή και τη διατροφική αξία των φρούτων.

Η κα. Βασιλική Παπαδημητρίου – Ξεπαπαδάκη, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Ρόδου σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων και υπεύθυνη για την εφαρμογή του Κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς, ευχαριστεί προκαταβολικά τη Blue Star Ferries για την ευγενική χορηγία της μεταφοράς των προϊόντων, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου για τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του, τους Διευθυντές και Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολικών μονάδων που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που δραστηριοποιήθηκαν για τη μεταφορά των φρούτων στα σχολεία, τους προέδρους των τοπικών ενοτήτων και κοινοτήτων για τη μεταφορά του φορτίου στις Δημοτικές ενότητες και το Παράρτημα Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Ελλάδος, για τις ομιλίες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *