ροή ειδήσεων

Ο Κινέζος μεγιστάνας με τις εξαγορές στην Ελλάδα βρέθηκε στη...φυλακή!


Εντοπίστηκε και… κρατείται ο «Γουόρεν Μπάφετ» της Κίνας, Guo Guangchang, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από...


την Πέμπτη το απόγευμα. Η εταιρία του, Fosun International, ανακοίνωσε ότι ο Guangchang βοηθάει τις αρχές σε μια έρευνα αλλά δεν εξήγησε γιατί οι ίδιοι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δήλωσαν το πρωί την εξαφάνισή του στην αστυνομία.
Δεν διευκρίνισαν, ταυτόχρονα, για ποιους λόγους σταμάτησαν οι αγοροπωλησίες των μετοχών της Fosun στο χρηματιστήριο. Παρόλα αυτά, ανακοινώθηκε ότι η δημόσια διαπραγμάτευση των μετοχών τους θα ξεκινήσει εκ νέου τη Δευτέρα. Η διακοπή της διαπραγμάτευσης των μετοχών ανακοινώθηκε μετά από δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του οικονομικού περιοδικού Caixin.
«Ο Γκούο είναι ένας από τους προβεβλημένους κινέζους επιχειρηματίες και το επεισόδιο αυτό θα προκαλέσει απορίες στις ξένες ρυθμιστικές αρχές καθώς ο όμιλος Fosun έχει επεκτείνει επιθετικά την παγκόσμια εμβέλειά του», λέει η Σάλι Γιμ, στέλεχος της Moody's Investors Service. «Είναι όμως πολύ νωρίς για να πει κάποιος πώς το επεισόδιο αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις του Fosun» τόνισε η αναλύτρια.
Θυμίζουμε ότι:
- Είναι μέτοχος της ελληνικής εταιρείας Folli - Follie, η οποία έχει "μπει" δυναμικά στην κινεζική αγορά.
- Η εταιρεία του, Fosun Group, συνεργάζονταν με την Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού, είχε αγοράσει το Club Mediterraneo και σχεδίαζε να αγοράσει το Hilton!
- Στην Alpha Bank ανήκει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών, με την τράπεζα να έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες για την πώληση.
Το BBC κάνει λόγο για κράτηση του μεγιστάνα από την αστυνομία, αλλά τονίσει ότι δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι της προσαγωγής του.
Το βρετανικό δίκτυο υπενθυμίζει ότι ο Guo Guangchang είχε συνδεθεί με υπόθεση διαφθοράς κατά τη διάρκεια δίκης τον Αύγουστο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *