ροή ειδήσεων

«Φακέλωμα» των επιβατών αεροπορικών πτήσεων προωθούν οι υπουργοί Εσωτερικών


Τη δημιουργία μίας ειδικής βάσης δεδομένων στην οποία θα καταγράφονται όλα τα στοιχεία... για τους επιβάτες όλων των πτήσεων από και προς Ε.Ε., συμφώνησαν οι υπουργοί Εσωτερικών της Ένωσης...



Βάσει της νέας συμφωνίας – η οποία φέρει την επωνυμία Passenger Name Record – οι αστυνομικές αρχές των κρατών-μελών θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν όχι μόνο τα ονόματα όλων των επιβατών μίας πτήσης από και προς την Ευρώπη, αλλά και τους αριθμούς των πιστωτικών τους καρτών.

Το εν λόγω project είχε συζητηθεί και το 2011 αλλά τελικώς είχε «παγώσει», μετά από τις έντονες ανησυχίες που είχε εκφράσει το Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Μετά, όμως, τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι αλλά και τους φόβους ότι αρκετοί τζιχαντιστές έχουν κατορθώσει να περάσουν στην Ευρώπη «κρυμμένοι» μέσα στις ορδές μεταναστών και προσφύγων που καταφθάνουν στη Γηραιά Ήπειρο, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών αποφάσισαν να την επαναφέρουν στο προσκήνιο.

Πάντως προκειμένου να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να λάβει και την επίσημη έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου. Το θέμα εκτιμάται ότι θα συζητηθεί από τους ευρωβουλευτές εντός των επόμενων εβδομάδων και εφόσον «περάσει» τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα έχουν περιθώριο δύο ετών προκειμένου να την υπογράψουν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *