ροή ειδήσεων

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Ρόδου: Για τη διασπαστική πρόταση του αιρετού της Προοδευτικής Ενότητας Εκπαιδευτικών

Η συζήτηση που άνοιξε στην πρόσφατη σύσκεψη αναπληρωτών, που συγκάλεσε το ΔΣ... της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, σχετικά με τη θέση και το ρόλο των αναπληρωτών στο κίνημα, είναι μια αφορμή να ξεκαθαρίσουμε πώς αντιλαμβανόμαστε την ενότητα του κινήματος, την οργάνωσή του και την κατεύθυνση που πρέπει να έχει.


Την ίδια ώρα που οι κυβερνήσεις, αριστερές και δεξιές προωθούν τα τελευταία χρόνια με μεγάλη επιτυχία το διαίρει και βασίλευε ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές κάνοντας την «παλιά τους τέχνη κόσκινο» προσπαθούν να περάσουν αυτήν ακριβώς τη γραμμή και μέσα στο κίνημα. Έτσι εξηγείται και η πρόταση του αιρετού και εκπροσώπου της προοδευτικής Eνότητας Eκπαιδευτικών για ξεχωριστό ψηφοδέλτιο μόνο αναπληρωτών στις εκλογές της ΕΛΜΕ. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι ανήκει στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνους που σε άλλους κλάδους απαγορεύουν στους συμβασιούχους συναδέλφους τη συμμετοχή στα σωματεία (π.χ. ΟΤΑ). Έτσι αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους που εργάζονται με τους πιο ελαστικούς όρους σε κάθε κλάδο: σαν ομάδα που έρχεται σε αντιπαράθεση με τους μόνιμους συναδέλφους.


Μια τέτοια λογική μόνο εχθρική απέναντι το κίνημα μπορεί να είναι. Κρύβει την πραγματική αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές και τους βάζει απέναντι στους υπόλοιπους συναδέλφους. Έτσι η καλλιέργεια τέτοιων αντιλήψεων ενισχύει και το διαχωρισμό των ίδιων των αναπληρωτών στη λογική του «διαίρει και βασίλευε». (επιτυχόντες ΑΣΕΠ, μόρια προϋπηρεσίας κλπ).


Καλούμε τους αναπληρωτές να μην πέσουν στην παγίδα. Εχθρός μας δεν είναι οι συνάδελφοί μας. Όσο η εκπαίδευση ακολουθεί τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, όσο δεν γίνονται μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, με όρους που να εξυπηρετούν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, τα προβλήματα των εργαζομένων και των άνεργων του κλάδου θα διαιωνίζονται.


Μόνο ένα κίνημα οργανωμένο και ταξικά προσανατολισμένο μπορεί να δώσει απάντηση. Μόνο όταν οι εργαζόμενοι, όχι μόνο στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά γενικότερα σε όλους τους χώρους δουλειάς, ενωθούν σε μια γροθιά απέναντι στο κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του (Ε.Ε-ΝΑΤΟ) θα μπορέσει να υπάρξει ισχυρή αντίσταση και ανατροπή στην εξαθλίωση και στην αβεβαιότητα που μας επιβάλλουν. Καμιά εμπιστοσύνη στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό! Ισχυροποιούμε της ΕΛΜΕ με τη συμμετοχή μας στις μαζικές διαδικασίες. Αξιοποιούμε τις εκλογές των ΕΛΜΕ για να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς στο κίνημα, γυρνώντας την πλάτη στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.



ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

ipaideia.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *