ροή ειδήσεων

ΠΩΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΡΙΑ ΣΠΙΤΙΑ


Ελάτε να ρυθμίσετε τα δάνεια σας πρίν έρθουν τα κοράκια.... Το μήνυμα αυτό των τραπεζών προς τους κόκκινους δανειολήπτες είναι ο επίλογος μιας ιστορίας που ξεκίνησε σαν ιστορία ...αγάπης, αλλά καταλήγει σε τραγωδία.

Όλα άρχισαν στη δεκαετία του 1960, με τη ραδιοφωνική διαφήμιση «Οικόπεδα με μια πεντάρα... στου Κωνσταντάρα», που κατέληγε σε ένα σλόγκαν που επίσης έμεινε στην ιστορία.

«Κανείς δεν ζημιώθηκε ποτέ αγοράζοντας γη».

Ήταν η εποχή που ο μεγαλο-μεσίτης Κωνσταντάρας ξεπουλούσε με ελάχιστα χρήματα προκαταβολή και πολλά γραμμάτια οικόπεδα, που τότε ήταν χωράφια, στο Γέρακα, στην Αγία Παρασκευή και στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.

Κάπως έτσι άρχισε το ελληνικό όνειρο, η ιστορία αγάπης για την ιδιοκατοίκηση που εμπεδώθηκε με την ταινία «Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις», του 1966, όπου ο Σωτήρης Μουστάκας επαναλαμβάνει στην Κία Μπόζου το περίφημο σλόγκαν της εποχής «Οικόπεδα με μια πεντάρα στου ...Κωνσταντάρα».

Με τον τρόπο αυτό ...σπιτώνονταν οι Έλληνες στα χρόνια πρίν ανακαλυφθούν οι τράπεζες, που, βοηθούσης και της τρομερής οικονομικής κρίσης μετέτρεψαν το κεραμίδι σε βαρίδι. Και ύστερα ήρθαν τα κοράκια. Θυμάστε τη δέσμευση Τσίπρα;

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μάλλον το αντίστροφο θα συμβεί .Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη. Και δεν είναι μόνο αυτό. Αν υποτεθεί ότι η τράπεζα πουλήσει ένα δάνειο στην τιμή του 20% της αξίας του, αυτό δεν σημαίνει ότι ο δανειολήπτης ξεμπέρδεψε.

Η απαίτηση εξακολουθεί να υπάρχει και η τράπεζα θα προσπαθήσει να εισπράξει τα υπόλοιπα με κατάσχεση στο πατρικό ή το εξοχικό σπίτι του δανειολήπτη. Επειδή, όμως, οι τιμές των ακινήτων έχουν καταβαραθρωθεί, μπορεί και πάλι να μην καλυφθεί ολόκληρο το ποσό του δανείου, οπότε υπάρχει κίνδυνος να στραφεί η τράπεζα και κατά του εγγυητή. Δηλαδή να χαθούν όχι ένα ούτε δύο, αλλά τρία σπίτια.

Είπατε τίποτε;

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης
http://www.apodytiriakias.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *