ροή ειδήσεων

Πόσο κόστισε η πτήση του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. στα χθεσινά επεισόδια;

Το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. έκανε την εμφάνισή του από νωρίς το μεσημέρι στις 2... και δεν σταμάτησε να πετάει μέχρι τις 11 το βράδυ τουλάχιστον. 300 νεαροί μπαχαλάκηδες δημιούργησαν υπέρογκα έξοδα στον ελληνικό λαό, χωρίς να αναλογιστούμε το κόστος που είχε η ΕΛ.ΑΣ. στις χερσαίες της δυνάμεις.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα, για να δούμε πιο ήταν το κόστος της πτήσης του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από τη περιοχή των Εξαρχείων. Οι πληροφορίες που συλλέξαμε, αν και κατά προσέγγιση, μας δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα για το πόσο κοστίζει τελικά στον ελληνικό λαό η συνδρομή του απαραίτητου κατά τα άλλα για τη καταστολή, ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ.

Πτήση με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο από 300 μέτρα

Η τεχνολογία που διαθέτουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν απευθείας εικόνα στη ΓΑΔΑ. Βασικό «κλειδί» για την επιτυχή λειτουργία τους είναι η άριστη κατάρτιση των συνολικά 12 χειριστών -όλοι τους αξιωματικοί- με εκπαίδευση στις ΗΠΑ (με κόστος εκπαίδευσης 60.000 ευρώ για τον καθένα) και ο σύγχρονος εξοπλισμός.


Στο κάτω αριστερά μέρος τους τα ελικόπτερα διαθέτουν προηγμένης τεχνολογίας κάμερα με δυνατότητα και θερμικής λήψης, η οποία μπορεί να μεταδώσει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια καταδίωξης κακοποιών η κάμερα μπορεί να αποτυπώσει από ύψος 1.000 ποδών πρόσωπα, να παγώσει την εικόνα και να δώσει άμεσα την πληροφορία στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. που συντονίζει τις έρευνες- όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά.

Την κάμερα χειρίζεται τρίτο μέλος του πληρώματος, που κάθεται πίσω από τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη, παρακολουθώντας σε μόνιτορ που έχει μπροστά του τις εικόνες της περιοχής που θέλει. Ακόμα τα ελικόπτερα διαθέτουν προβολέα που φωτίζει εκατοντάδες μέτρα μακριά, μεγάφωνο, ασυρμάτους, ενώ υπάρχουν διόπτρες νυκτός που τοποθετούνται όταν χρειαστεί στα κράνη των πιλότων για επιχειρήσεις στο απόλυτο σκοτάδι.

Πόσο κοστίζει όμως μια επιχείρηση όπως η χθεσινή;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε, το κόστος για τη χθεσινή βραδιά ξεπέρασε για καύσιμα και συντήρηση του ελικοπτέρου τις 30 χιλιάδες ευρώ.

Απαραίτητη και κατασταλτική η χρήση του ελικοπτέρου, αλλά με μεγάλο κόστος, αν αναλογιστεί κανείς ότι 400 νεαροί (μεταξύ των οποίων και δεκάδες ανήλικοι ακόμα και 12 ετών) προξένησαν ζημιές χιλιάδων ευρώ σε οχήματα και καταστήματα της περιοχής.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *