ροή ειδήσεων

Η μεγαλύτερη και αστείρευτη μπίζνα γίνεται στο Δημόσιο


Το Δημόσιο δεν καταλαβαίνει από κρίση και αδιάψευστος μάρτυρας είναι η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου...



που καταγράφει και φέτος φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης, παρανομίες, παρατυπίες, αγκυλώσεις και «περίεργα», «μπλοκάροντας» εξωφρενικές δαπάνες ή επιβάλλοντας επιστροφή χρημάτων από τους αρμοδίους (υπολόγους), χωρίς να φαίνεται -δυστυχώς- να ιδρώνει το αυτί κανενός.
Όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, μεσούσης της κρίσης ο ευφάνταστος κρατικός τομέας συνέχιζε «τον χαβά του», σαν να μην πέρασε μια μέρα από την ευτυχή περίοδο των «παχέων αγελάδων», δείχνοντας ταυτόχρονα απροθυμία να εφαρμόσει πολλές φορές τις νομοθετικές ρυθμίσεις για μειώσεις αποδοχών και μισθωμάτων, καταργήσεις επιδομάτων, επιδοτήσεων κ.λπ.
Την ίδια στιγμή διάφοροι ΟΤΑ που συνέχισαν να επιβαρύνουν με αδικαιολόγητες σπατάλες εξακολουθούν να έχουν καταλόγους οφειλετών αδιόρθωτους σε βάθος 25 ετών, με απαιτήσεις σε βάρος προ πολλού πεθαμένων ή παραγεγραμμένες...
Εστω και καθυστερημένα η νέα έκθεσή του για το οικονομικό έτος 2012 δείχνει ότι το ΕΣ κατάφερε να «μπλοκάρει» (μέσω προληπτικών ελέγχων) την παράνομη εκροή τουλάχιστον 175 εκατ. ευρώ.
Στην έκθεση καταγράφονται: Επίδομα τυφλότητας σε πεθαμένο, διπλοπληρωμές δώρου Πάσχα, ειδική προσαύξηση για νυχτερινή εργασία σε... νυχτοφύλακα, δημοτικές δαπάνες για DVD με νησιώτικη κουζίνα, «φουσκωμένα» έξοδα σε γιορτές, χορούς, μπουφέ, ταξίδια και δεξιώσεις, χριστουγεννιάτικες τραπεζοεπιταγές, αναθέσεις έργων σε εμπειροτέχνη εργολάβο, προμήθειες με κατατμήσεις ποσών (για να αποφεύγεται ο διαγωνισμός) ακόμα και για απόνερα, αμοιβές και επιδόματα κινήτρου απόδοσης σε υπαλλήλους που έχουν μπει σε αργία ή λείπουν σε εκπαιδευτική άδεια στο εξωτερικό, προσλήψεις χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και τίτλους σπουδών ακόμα και σε υψηλές διοικητικές θέσεις, προμήθειες βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων για γιορτές και πανηγύρια, αυξημένα τέλη κινητών τηλεφώνων, δαπάνες ταξιδίων χωρίς παραστατικά.
Ανάμεσα στις παράνομες δαπάνες που απετράπησαν κάποιες διεκδικούν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Συγκεκριμένα το ΕΣ «μπλόκαρε»:
-Την επιβολή ΦΠΑ στο ίδιο το Δημόσιο για προμήθεια εκλογικού υλικού στις εκλογές του 2012.
-Την πληρωμή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων 25.500 ευρώ από δύο δήμους. Η γιορτινή δαπάνη ξεπερνούσε «το προσήκον μέτρο».
-Διπλοπληρωμή ηλεκτρικού ρεύματος (30.000 ευρώ) για Ολυμπιακό Κολυμβητήριο και φαρμάκων που είχε εξοφλήσει ψυχιατρείο σε προμηθευτές (70.000 ευρώ).
-Υπερωρίες για προσωπικό ασφαλείας δημάρχου της Αττικής (για Κυριακές, αργίες).
-Υπερωρίες 6 μηνών σε δημοτική υπάλληλο για τήρηση πρακτικών ΔΣ, ενώ δεν έγιναν συνεδριάσεις, αλλά και σε διευθύντρια ενώ δεν είχε γραμματειακά καθήκοντα.
-«Φουσκωμένες» αποζημιώσεις σε δύο εκπαιδευτικούς αποσπασμένους σε βουλευτικά γραφεία, καθώς δεν είχαν «περάσει» οι περικοπές μνημονιακών νόμων, αλλά και υπερωρίες υπαλλήλου σε γραφείο βουλευτού που είχε χάσει τη βουλευτική ιδιότητα λόγω διάλυσης της Βουλής, όπως και υπερωρίες διευθυντή σε πολιτικό γραφείο υπουργού χωρίς να τις δικαιούται.
-Επίδομα σε μόνιμο ιατρό του ΙΚΑ για απασχόληση στο ιδιωτικό του ιατρείο για λογαριασμό του οργανισμού, ενώ δεν προβλέπεται σε κανέναν νόμο.
-Προσαύξηση δώρων εορτών σε μητροπολίτες, που επεστράφη.
-Χριστουγεννιάτικες δωροεπιταγές για παιδιά υπαλλήλων δήμου (25.000 ευρώ) και μπουφές (8.200 ευρώ).
-Παλτά αξίας 28.000 ευρώ
Εύπορος δήμος ζήτησε να προμηθευτεί παλτά για δημοτικούς αστυνομικούς (28.000 ευρώ). Το αίτημά του απορρίφθηκε γιατί επιτρέπεται ανά 5ετία και όχι κάθε χρόνο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/12/15 18:14

    Ε ρε ΤΡΟΙΚΑ πόσο δίκιο είχες .......
    Έδώ ισχύει το εθνικό μας τραγούδι ...
    Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει ΤΡΟΙΚΑ καμιά, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την ΛΑΜΟΓΙΑ τραβά ........!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *