ροή ειδήσεων

Συνελήφθη αξιωματικός της ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες Πανούση


Αξιωματικός της ΕΛΑΣ που έδινε «υποσχέσεις» για την απομάκρυνση Πανούση...
σε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συνελήφθη, αφού τον κατέγραψε ο «κοριός» της ΕΥΠ.


Ο αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ο οποίος φέρεται σε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες να συμμετείχε σε υπόγειες ενέργειες για την απομάκρυνση του Γιάννη Πανούση επί υπουργίας του στη Λεωφόρο Κατεχάκη, συνελήφθη γιατί δεν κατέβαλε την εγγυοδοσία των 50.000 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος αξιωματικός για τον οποίο είχε σχηματισθεί δικογραφία από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, συνομιλούσε με 67χρονο ιδιώτη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο στο παρελθόν του είχε προταθεί να είναι υποψήφιος βουλευτής, προσπαθώντας να τον πείσει πως ο Γιάννης Πανούσης, στεκόταν εμπόδιο στα «σχέδιά» τους και θα... κοβόταν εντός τετραμήνου!

Ο ανακριτής του είχε επιβάλλει τον περασμένο Ιούλιο, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, περιοριστικούς όρους εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και 50.000 ευρώ χρηματική εγγύηση. Εκείνος, ωστόσο, δεν κατέβαλε τα χρήματα εντός χρονικών ορίων και έτσι ο Εισαγγελέας διέταξε την σύλληψή του το περασμένο Σάββατο.

Εκτός από τον αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στο μικροσκόπιο των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. είχαν μπει για την ίδια υπόθεση ακόμα τέσσερα στελέχη της Αστυνομίας και της ΕΥΠ για αδικήματα όπως η πλαστογραφία, η δωροληψία και η κατάχρηση εξουσίας. Ο φάκελος είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Ράικου και αφορούσε και σε περίεργες σχέσεις αστυνομικών με διακινητές παράνομων μεταναστών.

Το κύκλωμα, μεταξύ άλλων, φρόντιζε να τοποθετηθούν αξιωματικοί της επιλογής τους σε νευραλγικές θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ., όπως και να απομακρυνθούν οι … ανεπιθύμητοι. Σε όλες αυτές τις υπόγειες ενέργειές τους εμφάνιζαν, σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ως εμπόδιο τον κ. Πανούση τον οποίο ήθελαν πάση θυσία να διώξουν. Η υπόθεση αναμένεται να έχει σύντομα εξελίξεις που θα αγγίζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του Λιμενικού Σώματος.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *