ροή ειδήσεων

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΚΟΙΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΡΩΣΙΑΣ – ΑΡΜΕΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Κάποτε είχαμε το κοινό αμυντικό δόγμα Ελλάδας Κυπριακής Δημοκρατίας,...
που ήταν ένα καθαρά αμυντικό δόγμα για την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα.

Το δόγμα αυτό κάπου στην πορεία ξεχάστηκε και σήμερα κανείς δεν μιλάει γι' αυτό προς μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση της Άγκυρας.

Φαίνεται όμως πως τα πράγματα εξελίσσονται τώρα από την άλλη μεριά και όπως έγινε γνωστό από τους ανταποκριτές των τουρκικών ΜΜΕ από την Μόσχα, στις 23 Δεκεμβρίου υπογράφτηκε με πανηγυρικό τρόπο το κοινό αμυντικό δόγμα μεταξύ Ρωσίας και Αρμενίας που στρέφετε ανοιχτά κατά της Τουρκίας, με όλες τις επιπτώσεις από μια τέτοια εξέλιξη.



Τις υπογραφές του κοινού αμυντικού δόγματος των δύο χωρών υπέγραψαν από ρωσικής πλευράς ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Şoygu και από πλευράς Αρμενίας ο υπουργός Άμυνας, Seyran Oganyan.

Η είδηση αυτή έχει θορυβήσει την Άγκυρα καθώς οι πληροφορείς που έρχονται συνεχώς από την ρωσική πρωτεύουσα κάνουν λόγο για συνεχόμενη μεγάλη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Τουρκία με καθαρά επιθετικό χαρακτήρα, όπως τα επιθετικά ελικόπτερα, Mi-2ΑP και Mi-8MT, ενώ γίνεται λόγος και για τους πυραύλους S-300 που έχουν εγκατασταθεί στο αρμενικό έδαφος με μέτωπο προς την Τουρκία.

Η είδηση όμως αυτή έχει θορυβήσει και το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο με προτροπές της Άγκυρας προσπαθεί τελευταία να δημιουργήσει ένταση με την Αρμενία στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάγ.

Η απάντηση της Αρμενίας είναι ότι δεν υπάρχει διάλογος με το Μπακού, αλλά πόλεμος!

Όλα αυτά συνθέτουν άλλη μια εικόνα της περικύκλωσης της Τουρκίας από την Αρκούδα, που όπως δείχνουν τα πράγματα εξελίσσεται σε θανάσιμη απειλή για την Τουρκία.

Εμείς… θα παραμένουμε απλοί θεατές της συνεχιζόμενης εθνικής μας μειοδοσίας!


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *