ροή ειδήσεων

"Έχω να κάνω σεξ δέκα χρόνια": Μια νέα... μόδα μεταξύ γυναικών


Είναι ίσως από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Το σεξ είναι χαρά και υγεία...

Και όμως δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δεν κάνουν καθόλου σεξ. Μέσα από έρευνες ψυχολόγων, βρέθηκε μεγάλο ποσοστό γυναικών που ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των 30-40 να μην κάνουν καθόλου σεξ. Ο λόγος οτι δεν έχουν σταθερή σχέση. Οι γυναίκες αυτές... έχουν ξεχάσει όπως λένε οι ίδιες πως είναι να κάνεις σεξ, μετά από μέχρι και δεκαετία άνευ.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, σε επιστημονικό άρθρο στην Guardian, η αποχή δεν ήταν στόχος, απλά συνέβη και τώρα φοβούνται να αποκαλύψουν σε όποιον σύντροφο τους οτι έχουν να κάνουν σεξ τόσο καιρό, με αποτέλεσμα αυτό να τους σταματά από να κάνουν σεξ και να διαιωνίζουν αυτην την κατάσταση.
Οι ψυχολόγοι λένε πως μέσα των ερευνών τους, παρατηρείται πως τελευταία αυτό το φαινόμενο αυξάνεται όλο και περισσότερο. Οι συμβουλές που δίνουν σε επιστημονικό άρθρο της Guardian, είναι πως δεν πρέπει να «φοβάστε την απόρριψη, ακόμα και τη γελοιοποίηση. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσετε και να μπορέσετε να έρθετε σε επαφή με κάποιον» λέει η ψυχοθεραπεύτρια Pamela Stephenson Connolly.
«Γίνετε πιο κοινωνική και συνδεθείτε με άνδρες με στόχο τη διασκέδαση και τη φιλία. Αν γίνετε πιο κοινωνική, αργά ή γρήγορα θα γίνεται πιο ελκυστική. Θα πρέπει να βγείτε από τη ζώνη της άνεσής σας και να προχωρήσετε. Αγαπήστε το σώμα σας και δώστε του ευχαρίστηση. Κάθε ανθρώπινο ον μπορεί να είναι ελκυστικό σε ένα άλλο. Και μην ανησυχείτε για τις αρνητικές απόψεις των πιθανών συντρόφων σας για τη μακροπρόθεσμη αγαμία σας: δεν χρειάζεται καν να τους το πείτε. Αλλά ακόμα και να τους το πείτε, οι περισσότεροι απλά θα υποθέσουν ότι έχετε υψηλά στάνταρντς» εξηγεί.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *