ροή ειδήσεων

Ερντογάν : Από μέγας Σουλτάνος…. μέγας λαθρέμπορος.

Ενημέρωση Τύπου δόθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχετικά με...
τις επιχειρήσεις στην Συρία, αλλά κυρίως το παράνομο εμπόριο πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους. Η ενημέρωση μεταδόθηκε ως έκτακτη είδηση στην Αμερική (NBC News).
Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι υπάρχουν αποδείξεις της τουρκικής εμπλοκής στο λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών και παρουσίασαν βίντεο και φωτογραφίες.
«Συνεχίζουμε να συλλέγουμε αποδείξεις για το πώς η Τουρκία ληστεύει τους γείτονές της», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αντατόλι Αντόνοφ.
«Παρουσιάσαμε αποδείξεις για το πώς διεξάγεται το λαθρεμπόριο πετρελαίου μέσω του οποίου χρηματοδοτείται η τρομοκρατική οργάνωση. Ξέρουμε πόσο αξίζει ο λόγος του Ερντογάν», είπε ο Αντόνοφ.
Αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας δήλωσαν ότι κατέχουν αποδείξεις ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένεια του επωφελούνται από την παράνομη διακίνηση πετρελαίου από περιοχές υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας παρουσίασαν εικόνες από δορυφόρο οι οποίες σύμφωνα με τους ίδιους δείχνουν σειρές από φορτηγά που φορτώνουν πετρέλαιο σε εγκαταστάσεις που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος σε Συρία και Ιράκ και έπειτα περνούν τα σύνορα στη γειτονική Τουρκία.
«Η Τουρκία είναι ο κύριος καταναλωτής του πετρελαίου που έχει κλαπεί από τους νόμιμους ιδιοκτήτες του της Συρία και το Ιράκ», ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ.
Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε λάβει, η ανώτατη πολιτική ηγεσία της χώρας – ο Πρόεδρος Ερντογάν και η οικογένεια του – εμπλέκονται σ` αυτή την εγκληματική δραστηριότητα».
Μπορεί να είμαι υπερβολικά ειλικρινής αλλά κάποιος μπορεί να εμπιστευθεί τον έλεγχο μιας τέτοιας εγκληματικής δραστηριότητας μόνο στους στενότερους συνεργάτες του, είπε.
Κατά τον ίδιο «στη Δύση, κανείς δεν έχει εγείρει ερωτήματα για το γεγονός ότι ο γιος του Τούρκου Προέδρου είναι επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας, ή γιατί ο γαμπρός του έχει διοριστεί Υπουργός Ενέργειας. Τι υπέροχη οικογενειακή επιχείρηση».
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται επίσης ότι τα ίδια εγκληματικά δίκτυα που διοχετεύουν πετρέλαιο στην Τουρκία, προμηθεύουν με όπλα, εξοπλισμό και εκπαίδευση το Ισλαμικό Κράτος και άλλες ισλαμιστικές ομάδες.
«Σύμφωνα με τα αξιόπιστα στοιχεία των ερευνών μας, η Τουρκία πραγματοποιεί εδώ και καιρό τέτοιες επιχειρήσεις και σε τακτική βάση. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν σχεδιάζει να τις σταματήσει», ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Ρωσικού Στρατού Σεργκέι Ρουντσκόι στους δημοσιογράφους.
«Δεν μας ενδιαφέρει αν θα παραιτηθεί ο Ερντογάν. Αυτό είναι θέμα του τουρκικού λαού. Όμως κανείς στη Δύση δεν ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι ο γιος του Ερντογάν εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου… Αν η Δύση θεωρεί ότι τα στοιχεία που παρουσίασαν Ρώσοι δημοσιογράφοι είναι πλαστά δεν έχουν παρά να επιτρέψουν την αποστολή δημοσιογράφων στις περιοχές αυτές.
«Είναι εντυπωσιακός ο όγκος του παράνομου εμπορίου. Επιπλέον πληροφορίες θα υπάρξουν την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Κέντρου Διεύθυνσης Εθνική Άμυνας της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Ρώσοι το κύριο κέντρο μέσω του οποίου διεξάγεται το λαθρεμπόριο είναι η πόλη Ντιέρ εζ Ζορ. Οι διάδρομοι διοχέτευσης του πετρελαίου εκτείνονται από την Ανατολή Συρία προς την Τουρκία και καταλήγουν στα διυλιστήρια του Μπατμάν στην Τουρκία.
«Δορυφορικές αναγνωρίσεις έδειξαν πως μετά το πέρασμα των συνόρων τα βυτιοφόρα συνέχισαν την κίνησή τους εντός τουρκικού εδάφους. Έτσι το πετρέλαιο παραδίδονταν και σε άλλες χώρες», είπε ο στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι και ανέφερε πως ένας άλλος διάδρομος περνά μέσα από τη βόρεια Συρία.
Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αντόνοφ, για την ήττα του ΙΚ απαιτείται η καταστροφή της πετρελαϊκής του υποδομής και η παύση του λαθρεμπορίου. «Το πετρέλαιο της Συρίας καταλήγει στην Τουρκία», είπε ο Αντόνοφ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *