ροή ειδήσεων

Με σκουφάκια Άη Βασίλη υποδέχτηκαν πρόσφυγες οι ομάδες εθελοντών στη Λέσβο


Οι προσφυγικές ροές μπορεί να μην γνωρίζουν γιορτές και αργίες, όμως οι δεκάδες εθελοντές... που αφιερώνουν ακόμη και αυτές τις ημέρες στην προσπάθεια να βοηθήσουν συνανθρώπους μας, φρόντισαν να δώσουν χριστουγεννιάτικη νότα στη διάσωση (vid+pic)

Την παραμονή των Χριστουγέννων ομάδα προσφύγων σε πλαστική βάρκα, προσεγγίζει το νησί της Λέσβου όπως άλλωστε και κάθε μέρα. Εκεί τους περιμένουν εθελοντές, αυτή τη φορά φορώντας σκουφάκια του Άη - Βασίλη προκειμένου να τους περιθάλψουν. Το βίντεο κατέγραψε και ανήρτησε στο facebook στο e-evros.



Παράλληλα, το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία των αμέτρητων σωσίβιων στις ακτές της Λέσβου, τα οποία και χρησιμοποίησαν άγνωστοι προκειμένου να δημιουργήσουν ένα "ιδιόμορφο" χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σημείο όπου έχουν γραφτεί το χρόνο που μας πέρασε οι πιο μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας των τελευταίων ετών. Στην κορυφή ένα σκουφάκι Άη Βασίλη δίνει την εορταστική νότα και συμβολίζει ίσως την ελπίδα για όσους γλιτώσουν από τον υγρό τάφο του Αιγαίου.





Με αμείωτο ρυθμό καταφθάνουν οι πρόσφυγες

Εν τω μεταξύ, χιλιάδες είναι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φτάνουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι Μικρασιατικά παράλια, χωρίς την παραμικρή ενόχληση από τις τουρκικές αρχές.






Ως την Τετάρτη καταγράφηκαν στο hot spot της Μόριας περί τα 3.000 άτομα ενώ άλλα τόσα βρίσκονται στους χώρους γύρω από το Κέντρο περιμένοντας την καταγραφή τους. Περίπου 1000 Σύριοι έχουν σταλεί προσωρινά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ με σημείωμα καταγραφής τους τα Χριστούγεννα!

Φυσικά όλοι όσοι περιμένουν να φύγουν από το νησί έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης τους ζουν στο λιμάνι, με τη Μυτιλήνη να αρχίσει να θυμίζει εικόνες του περασμένου καλοκαιριού όταν και είχαν καταλειφθεί οι δημόσιοι χώροι της πόλης.






Στα παραπάνω ας προστεθεί και το ότι η κατάσταση στους χώρους καταγραφής και πιστοποίησης στη Μόρια είναι πολύ δύσκολη αφού το προσωπικό της Frontex στη μεγάλη του πλειοψηφία αναχώρησε λόγω Χριστουγέννων.






Στο μεταξύ, σχεδόν 4000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Πειραιά από δυο πλοία. Ειδικότερα το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη 2474 πρόσφυγες και το πλοίο «Νήσος Ρόδος» μετέφερε από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο 1301 πρόσφυγες.
Σούζαν Σάραντον: Οι Έλληνες έχουν επωμιστεί μεγάλο βάρος






"Είναι σαφές ότι η Ελλάδα έχει επωμιστεί μεγαλύτερο βάρος απ' όσο της αναλογεί και δε νομίζω ότι αυτό είναι δίκαιο. Ευελπιστώ ότι θα βρεθεί ένας τρόπος να υπάρξει πιο αποτελεσματική συνεργασία (σ.σ. με τις άλλες χώρες)". δήλωνε ανήμερα των Χριστουγέννων η Αμερικανίδα ηθοποιός Σούζαν Σάραντον, βγαίνοντας από το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού, όπου έχουν εγκατασταθεί προσωρινά 450 πρόσφυγες.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *