ροή ειδήσεων

Γιατί τα φρούτα και τα λαχανικά σε κονσέρβα κάνουν καλό στην υγεία μας


Οι άνθρωποι που τρώνε τακτικά κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά ενδεχομένως...
να ακολουθούν με αυτό τον τρόπο μια πιο υγιεινή διατροφή από όσους τρώνε φρέσκα, αλλά πολύ σπάνια.

Ερευνητές στην Καλιφόρνια ανέλυσαν τις διατροφικές συνήθειες 42.000 Αμερικανών, ανάμεσα τους και παιδιά, από το 2001 έως 2010.

Για την έρευνα, οι άνθρωποι χωρίστηκαν σε ομάδες ανάλογα με το τι κατανάλωναν. Η μία κατανάλωνε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, η άλλη κονσερβοποιημένα προϊόντα, από φρούτα μέχρι και θαλασσινά και η τελευταία είχε αποκλείσει τα οπωροκηπευτικά από το μενού της.



Μερικά από τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως όσοι ενήλικες κατανάλωναν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά είχαν κατά μέσο όρο βαθμολογία ποιοτικής διατροφής, 49% σε κλίμακα από 0 έως 100.

Συνολικά, οι άνθρωποι που λάμβαναν κονσερβοποιημένα τρόφιμα μέσα στη μέρα, έτειναν να καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες ορισμένων θρεπτικών συστατικών, καθώς και περισσότερες θερμίδες, ζάχαρη και λιπαρά, σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε online στο περιοδικό της Ακαδημιακής Διατροφής και Διαιτολογίας.




«Με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μπορεί κανείς να αφαιρέσει από τη καθημερινή του διατροφή, προϊόντα χαμηλής θρεπτικής αξίας.» επισήμανε η καθηγήτρια Marjorie Freedman, του Πανεπιστημίου «San Jose State» στην Καλιφόρνια.


«Ως εκ τούτου, είναι λογικό ότι όσοι καταναλώνουν κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά - πιθανότατα σε συνδυασμό με άλλα είδη φρούτων και λαχανικών - να έχουν υψηλότερη πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών και να κάνουν μία πιο ποιοτική διατροφή", συμπλήρωσε η ίδια στο «Reuters Health».

Από την μελέτη προέκυψε πως τα παιδιά και οι ενήλικες που έτρωγαν κονσερβοποιημένα λαχανικά και φρούτα είχαν ισορροπημένα επίπεδα πίεσης και ζαχάρου στη διατροφή τους.
Η μελέτη δεν έχει σκοπό να αποδείξει πως τα κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά μπορεί να είναι πιο υγιεινά από τα φρέσκα, αλλά να διαπιστωθεί αν μπορεί να τα προτιμήσει κάποιος που δεν τρώει καθόλου τα παραπάνω, ή αν είναι δυνατόν να ενταχθούν -χωρίς ανησυχίες- σε μία ήδη ισορροπημένη διατροφή.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *