ροή ειδήσεων

Γερμανικός Τύπος: Τα «φτωχά» Χριστούγεννα των Ελλήνων


Για φτωχά Χριστούγεννα για τους Έλληνες κάνει λόγο ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας...
ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποχαιρετά το 2015 με έναν ακόμη γύρο λιτότητας.....



Για την εφημερίδα «Tagesspiegel», πολλοί Έλληνες βλέπουν τον Τσίπρα ως προδότη καθώς είχε υποσχεθεί να τερματίσει την πολιτική λιτότητας των προκατόχων του πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου αλλά τώρα υποχρεώνεται να συνεργαστεί με τις Βρυξέλλες πιο στενά από ποτέ. Την ίδια ώρα, για την «Frankfurter Allegmeine Zeitung», Τσίπρας και ΔΝΤ βρίσκονται στα «μαχαίρια».

Tagespiegel

Πτωχά Χριστούγεννα» στην Ελλάδα προβλέπει η εφημερίδα «Tagesspiegel» του Βερολίνου.

Όπως επισημαίνει, «για την Ελλάδα ολοκληρώνεται μία ακραία χρονιά. Όπως θα ταίριαζε στους προηγούμενους μήνες οι οποίοι περιελάμβαναν εκλογές, νέες εκλογές, δημοψήφισμα, διαπραγματεύσεις, νυχτερινές συνεδριάσεις της Βουλής, ύβρεις, διαδηλώσεις και τη διάσπαση του κυβερνώντος κόμματος, ο αριστερός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μας αποχαιρετά για τα Χριστούγεννα όχι με ευχές, αλλά με έναν ακόμη γύρο λιτότητας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «στην Ελλάδα η κοινή γνώμη ταλαντεύεται μεταξύ παραίτησης και οργής. Πολλοί βλέπουν τον Τσίπρα ως προδότη, καθώς είχε υποσχεθεί να τερματίσει την πολιτική λιτότητας των προκατόχων του πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά τώρα υποχρεώνεται να συνεργαστεί με τις Βρυξέλλες πιο στενά από ποτέ».




Frankfurter Allgemeine Zeitung

Στα μαχαίρια Τσίπρας και ΔΝΤ, είναι ο τίτλος άρθρου της εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine». Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι «στο ΔΝΤ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είχε βρει μέχρι σήμερα έναν σύμμαχο στην απαίτησή του για κούρεμα χρέους» αλλά οι τελευταίες δηλώσεις του αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει προκληθεί «βαθιά ρήξη». Κάνοντας μία αναδρομή στις σχέσεις των Αθηνών με το ΔΝΤ από το πρώτο πακέτο διάσωσης, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει τα εξής:

Σύμφωνα με την ανάλυση της «Frankfurter Allgemeine», η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ οδηγούνται σε σύγκρουση με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα:

«Κατ΄αρχήν η κυβέρνηση η κυβέρνηση στην Αθήνα θα πρέπει να εκπληρώσει τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων για την επόμενη δόση, περιλαμβανομένων νέων μεταρρυθμίσεων για το συνταξιοδοτικό σύστημα, ώστε να μην προκληθούν νέα ελλείμματα. Για τον σκοπό αυτό, ο Τσίπρας θέλει να αυξήσεις τις εισφορές. Ιδιαίτερα οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ θεωρούν ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας και επιμένουν σε περαιτέρω μειώσεις συντάξεων».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *