ροή ειδήσεων

Ποιο είναι το νέο «κόλπο» για να αντιμετωπίσεις την αυπνία;


Μπορεί να πίνεις χαμομήλι ή ζεστό γάλα πριν ξαπλώσεις στο κρεβάτι, όμως αντί να χάνεσαι στην αγκαλιά του Μορφέα, καταλήγεις να...


κοιτάς το ταβάνι και να μετράς προβατάκια! Η ολιστικός σε θέματα υγείας dr Andrew Weil υπόσχεται να σε «κοιμήσει» στη στιγμή, με μια μέθοδο-τέχνασμα, η οποία στηρίζεται στη μαθηματική ακολουθία 4-7-8! Τι είναι αυτό; Πρόκειται για ένα «κόλπο» με βάση τις αναπνοές που θα ρίξει τους ρυθμούς της καρδιάς και θα χαλαρώσει τον εγκέφαλό σου.
Η dr Andrew Weil τονίζει: «Ζούμε σε έντονους ρυθμούς και ακόμη και το βράδυ όταν πέσουμε για ύπνο ο οργανισμός μας συνεχίζει να δουλεύει στο φουλ. Εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού που δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε. Οι αναπνοές μας είναι κοφτές και ρηχές, ενώ για να χαλαρώσουμε πρέπει να είναι βαθιές και γεμάτες».
Σύμφωνα με αυτή την τεχνική, λοιπόν, πρέπει να πάρουμε περισσότερο οξυγόνο στους πνεύμονες και να επιβραδύνουμε τον καρδιακό ρυθμό. Η πρότασή της είναι: α) να εισπνεύσουμε από τη μύτη οξυγόνο για 4 δευτερόλεπτα β) στη συνέχεια να κρατήσουμε την αναπνοή μας για 7 δευτερόλεπτα και γ) να εκπνεύσουμε αργά επί 8 δευτερόλεπτα.
Η dr Weil υποστηρίζει ότι με αυτή τη διαδικασία (4-7-8) ο οργανισμός ηρεμεί, οι ρυθμοί πέφτουν, ενώ ο εγκέφαλος παράγει μια σειρά από χαλαρωτικές χημικές ουσίες που μας βοηθούν να κοιμηθούμε. Στις ΗΠΑ η μέθοδος αυτή αρχίζει να γίνεται μόδα, αλλά επιστημονικά ακόμη δεν έχει αποδειχτεί κατά πόσο βοηθάει ή όχι, όμως δεν χάνουμε τίποτα να το δοκιμάσουμε κι εμείς! Το πολύ-πολύ να… κουραστούμε από τις αναπνοές και να μας πάρει ο ύπνος από την… υπερπροσπάθεια!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *