ροή ειδήσεων

Η Δανία κατάσχει τα κοσμήματα των προσφύγων «για τα έξοδα περίθαλψής τους»


Σοκ προκάλεσε το δημοσίευμα της τουρκικής DailySabah που επικαλείται...
τη σουηδική Δημόσια Τηλεόραση, σύμφωνα με το οποίο την Κυριακή το κοινοβούλιο της Δανίας πέρασε νόμο για την κατάσχεση των κοσμημάτων των προσφύγων προκειμένου «να τα βγάλουν πέρα»...

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης, Sören Pind, υπερασπίστηκε την απόφαση, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, λέγοντας: «Με αυτό τον τρόπο τα έσοδα που προκύπτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων των προσφύγων».

Πάντως η δανέζικη… μεγαλοψυχία εξαιρεί από τη διάταξη βέρες και αρραβώνες, ρολόγια και κινητά τηλέφωνα. Όλα τα άλλα αντικείμενα αξίας άνω των 300 ευρώ θα κατάσχονται από την κυβέρνηση.

Ενώ ο νόμος ήδη προκαλεί αντιδράσεις τόσο στη Δανία όσο και στη γειτονική Σουηδία, η αστυνομία εξετάζει τον τρόπο με τον οποίον θα τον εφαρμόσει.

Η Δανία αποκτά τη φήμη ενός από τα πιο αντιμεταναστευτικά κράτη στην Ευρώπη, ειδικά από όταν η βορειοευρωπαϊκή χώρα θέσπισε αντιμεταναστευτικούς νόμους τον Σεπτέμβρη και έκλεισε τις σιδηροδρομικές γραμμές που οδηγούν στη χώρα.

Πέραν της σκληρής κρατικής πολιτικής οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίσουν, και στη Δανία, τους δουλέμπορους, που κερδίζουν τεράστια ποσά προωθώντας τους προς τη χώρα προορισμού τους. Πρόσφατα η αστυνομία της Δανίας προέβη σε σειρά συλλήψεων με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *