ροή ειδήσεων

Bodybuilder "έλιωσε" από καρκίνο-Έπαιρνε αναβολικά για να "χτίσει όγκο"


Junk food, οκτώ κουτάκια ενεργειακών ποτών την ημέρα και στεροειδή κατανάλωνε... ο bodybuilder Dean Wharmby ο οποίος πέθανε σε ηλικία 39 ετών από καρκίνο στο συκώτι, μετά από 5 χρόνια μάχης...


Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο καρκίνος από τον οποίο νόσησε, αποδίδεται στην πολυετή χρήση στεροειδών.

Ο άνδρας, από τη Βρετανία πέθανε στις 19 Ιουλίου και για πολλούς νέους αποτέλεσε παράδειγμα προς αποφυγή, σε μια εποχή που πολλοί παίρνουν αναβολικά για ένα καλοσμιλεμένο σώμα.

Ο 39χρονος, θέλοντας να «χτίσει όγκο», ακολουθούσε δίαιτα 10.000 θερμίδων την ημέρα τρώγοντας μπέρκγερ, πίτσες και αλλαντικά, τα οποία συνόδευε με 7-8 ενεργειακά ποτά.

Παράλληλα έπαιρνε αναβολικά στεροειδή για να ενισχύσει την ενέργειά του και να σμιλεύσει τους μύες του. Η ιατροδικαστής, Lisa Hashmi τόνισε πως η απώλεια του Wharmby θα πρέπει να είναι μια θλιβερή υπενθύμιση για το πόσο επικίνδυνη είναι η χρήση τους.

Στα τέλη της ζωής του ο 39χρονος είχε στραφεί σε πιο φυσικές ιατρικές μεθόδους, κάνοντας πνευματική θεραπεία και ρέικι ενώ κάποια στιγμή έπαιρνε 200 φυτικά χαπάκια την ημέρα.

Η σύντροφός του Charlotte Rigby λέει πως όταν τον είχε πρωτογνωρίσει, οκτώ χρόνια πριν, είχε υποψίες πως έπαιρνε στεροειδή λόγω του όγκου των μυών του αλλά όταν έγιναν ζευγάρι το 2010, προσπαθούσε να σταματήσει να τα παίρνει.

Όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του προτάθηκε να κάνει χημειοθεραπεία και μεταμόσχευση ήπατος.

Εκείνος όμως τα απέρριψε επιλέγοντας πιο φυσικές λύσεις.

«Τα απέρριψα γιατί ήθελα να κάνω κάτι φυσικό και όχι τεχνητό. Ήθελα να ζήσω. Όχι να πεθάνω», είχε πει ο ίδιος. Παράλληλα άλλαξε εντελώς τη δίαιτά του και για ένα χρόνο είδε τον όγκο του να εξαφανίζεται. «Αλλά κύλησα πάλι», περιέγραφε, «ο παλιός τρόπος ζωής μου επέστρεψε».

Το 2013 κατέρρευσε έξω από το γυμναστήριο όπου εργαζόταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επέστρεψε στον φυσικό τρόπο ζωής αλλά μετά τα προβλήματα του χτύπησαν και πάλι την πόρτα: χώρισε με τη φίλη του, έμεινε άστεγος.

Τον Νοέμβριο νοσηλευόταν και οι γιατροί του έδιναν τρεις εβδομάδες ζωής. Ο όγκος του είχε μεγαλώσει πολύ και δεν μπορούσε να χειρουργηθεί και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *