ροή ειδήσεων

Ο εφοπλιστής Θ.Βενιάμης ενδιαφέρεται για το Capsis στη Ρόδο

Δυναμική διείσδυση στο χώρο τουριστικής βιομηχανίας επιχειρούν ισχυροί «παίκτες»... της ελληνικής οικονομίας. αναζητώντας αφενός μερίδιο από το success story του ελληνικού τουρισμού και αφετέρου την εξεύρεση νέων εσόδων για τους ομίλους τους οι οποίοι «υποφέρουν» τόσο από την ελληνική όσο και την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Κατασκευαστικές εταιρείες, εφοπλιστές αλλά και παραδοσιακοί γίγαντες του δευτερογενούς τομέα έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους την απόκτηση ξενοδοχείων.

Ιδού ορισμένες ενδιαφέρουσες κινήσεις, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, που ακολουθεί:

** Ήδη ο όμιλος Κόκκαλη ίδρυσε ξεχωριστή τουριστική εταιρεία αναζητώντας ξενοδοχεία σε Αθήνα και περιφέρεια (διαπραγματεύεται την απόκτηση ξενοδοχείου στη Μύκονο και στην Αθήνα). Επικεφαλής έχει τεθεί ό κ.Δημήτρης Θεοδωρίδης, του οποίου η μητέρα και σύζυγος του επικεφαλής του Ομίλου Σωκράτη Κόκκαλη διατηρεί κατά το ήμισυ το ξενοδοχείο Astor στην Οδό Καραγεώργη Σερβίας.

** Στον ξενοδοχειακό κλάδο επιχειρεί εισέλθει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο οποίος μετά την απόκτηση του 87% των μετοχών της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Σόφιας Sophia Holdings -από την εταιρεία συμφερόντων του Pandola- στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχείαSheraton Sofia και Metropol στο Βελιγράδι, έβαλε πλώρη για νέες επιχειρηματικές κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς έχει θέσει ως στόχο την απόκτηση των ξενοδοχείων Capsis στη Ρόδο, καθώς και Athens Ledra από τις Τράπεζες Eurobank (αναμένεται να βγει στον αέρα ο σχετικός διαγωνισμός για τον οποίο έχει επιδείξει ενδιαφέρον και ο όμιλος Λασκαρίδη) και Πειραιώς. Επισημαίνεται ότι ο κ. Βενιάμης στην εταιρεία Sophia Holdings, πέραν της απόκτησης σημαντικού ποσοστού της εταιρείας Kokari ltd (συμφερόντων Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη, η οποία διατηρεί πλέον μετοχική θέση ύψους 12% στο σχήμα) μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, είχε προχωρήσει και στην εξαγορά του ποσοστού του κ. Πάνου Γερμανού.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Pandola απέκτησε τον έλεγχο της Sophia Holdings δαπανώντας μόνο 6,9 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης διατηρεί το management της εταιρείας. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *