ροή ειδήσεων

Eπιστρατεύουν ειδικό τομογράφο για τα απομεινάρια από τον χαλκό του Κολοσσού


Μια χρυσή ευκαιρία γεννιέται για την ιστορία της Ρόδου προκειμένου να βρεθεί η ακριβής θέση του Κολοσσού,... καθώς και να εντοπιστεί εάν μέχρι σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν απομεινάρια του χαλκού από τον οποίο ήταν κατασκευασμένος.

Όλα αυτά είναι δυνατόν να επιτευχθούν τον προσεχή Ιανουάριο, όταν θα καταφτάσει στη Ρόδο μια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων, που θα φέρουν μαζί τους ειδικό τομογράφο εδάφους, με δυνατότητα απεικόνισης όλων όσων υπάρχουν θαμμένα σε βάθος μέχρι 15 μέτρα.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο καθηγητής Richard Freund, διευθυντής του Maurice Greenberd Center και καθηγητής Εβραϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Χάρτφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών. Μαζί του θα έρθουν ερευνητές και εξειδικευμένοι γεωφυσικοί προκειμένου να προχωρήσουν σε σειρά ερευνών σε διάφορα σημεία της Μεσαιωνικής Πόλης, αλλά και της Ακρόπολης της Ρόδου. Η επίσκεψή τους θα γίνει στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Το πιο σημαντικό είναι πως μαζί με την αποστολή, θα καταφτάσει στο νησί ένας ειδικός τομογράφος εδάφους, όμοιος με εκείνον που χρησιμοποιούν οι εταιρείες πετρελαιοειδών για τον εντοπισμό ορυκτών κοιτασμάτων. Ο τομογράφος αυτός, μαζί με τον λοιπό εξοπλισμό θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει καταγραφή σημείων ειδικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η βυζαντινή οχύρωση δίπλα από το παλιό τουρκικό σχολείο (μπροστά στο Παλάτι), ερείπια της ελληνιστικής οχύρωσης (όπου συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον για τον Κολοσσό).

Πηγή:www.dimokratiki.gr
zougla


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *