ροή ειδήσεων

Το EKAB ΡΟΔΟΥ συμμετέχει στην 3η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης


Το ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ τιμά την μνήμη και αποτίει ελάχιστο φόρο τιμής στους διασώστες,... τους ιατρούς και τους νοσηλευτές που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συμμετέχοντας στην 3η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης.

Η εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ θα βρίσκεται την

ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΚΤΑΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ.



Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, διαπιστώθηκε ότι συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2002 τα ξημερώματα, στο όρος Βίγλα της Ανάφης. Τα συντρίμμια του Augusta Bell A109 εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 07:00 και οι πέντε επιβαίνοντες ανασύρθηκαν νεκροί.
Στο ελικόπτερο επέβαιναν: η ασθενής Αννα Δαμίγου, 62 ετών, η οποία μεταφερόταν από την Ανάφη με θρόμβωση στο νοσοκομείο της Ρόδου· ο πιλότος Βασίλης Χαμτζίδης και ο Ελβετός συγκυβερνήτης Στεφάν Μάγιερ· ο γιατρός Χρήστος Αντύπας και ο διασώστης Λευτέρης Φερεντίνος.

Το ελικόπτερο τύπου Augusta Bell αναχώρησε στις 00:50 από το αεροδρόμιο της Ρόδου έφθασε στην Ανάφη, απ όπου παρέλαβε την ασθενή και απογειώθηκε στις 2:10 για να επιστρέψει στη Ρόδο. Γύρω στις 02:15 χάθηκαν τα ίχνη του. Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά τις 4:00. Συμμετείχαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα C-130, ένα ελικόπτερο Super Puma και δύο κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού.

Άξια αναφοράς είναι και η περίπτωση του διασώστη Λευτέρη Φερεντίνου, ο οποίος είχε ειδοποιηθεί στο σπίτι του, στις 11 το βράδυ της Κυριακής, για να πάει στο αεροδρόμιο ώστε να φύγει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ταξίδι με το ελικόπτερο, προκειμένου να παραλάβουν έναν ασθενή από την Ανάφη.

Ο κ. Φερεντίνος υπηρετούσε αρχικά ως διασώστης σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ εδώ και δύο χρόνια μετείχε στις διακομιδές ασθενών με τα ελικόπτερα.


Ήταν διασώστης στην Ομάδα Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και είχε προταθεί στον ΕΕΣ να του απονείμει παράσημο.

Ο Λευτέρης Φερεντίνος ήταν πατέρας ενός αγοριού πέντε ετών, η δε σύζυγός του, που υπέστη σοκ, είναι έγκυος έξι μηνών.















ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ
Παναγιώτης Σπανός


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *