ροή ειδήσεων

Μετά την FRONTEX έρχεται η ομάδα RABIT στο Αιγαίο


Το αίτημα της Ελλάδας για την αποστολή ομάδων ταχείας αντίδρασης, «RABIT», στα ελληνικά νησιά αποδέχθηκε η Frontex, με στόχο να...
αντιμετωπιστεί με καλύτερο τρόπο η διαχείριση των μαζικών αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην χώρα μας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, αναφέρει πως αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό «RABIT» μετά από την απαιτούμενη αξιολόγηση, τονίζοντας παράλληλα ότι Ελλάδα και Frontex έχουν στην διάθεση τους πέντε εργάσιμες ημέρες για να συμφωνήσουν σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο.

«Η αποστολή της RABIT θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε τον αριθμού των θαλάσσιων και χερσαίων περιπολιών, που σημαίνει ότι περισσότεροι μετανάστες θα ταυτοποιηθούν και θα καταγραφούν αμέσως μετά την άφιξη τους στα ελληνικά νησιά», ανέφερε ο κ. Λεζερί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα ζήτησε την ανάπτυξη της ομάδας «RABIT» για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων στα νησιά έπειτα από τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκε από πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία προειδοποίησαν την χώρα μας πως αν δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις της όσον αφορά το προσφυγικό, τότε θα προέκυπτε θέμα εξόδου από τη Σένγκεν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *