ροή ειδήσεων

FT: Το #oxi η λέξη της χρονιάς


Το #oxi ανακηρύσσεται λέξη της χρονιάς από τον αρθρογράφο των Financial Times,... Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος αναδεικνύει, με αυτό τον τρόπο, το αποτέλεσμα καταδίκης της λιτότητας στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ως το κορυφαίο γεγονός που δίνει το στίγμα για το έτος 2015. Κάνει λόγο για στιγμή κάθαρσης στην Ελλάδα, αλλά και για kolotoumba του Αλέξη Τσίπρα



Επιπλέον, η 5η Ιουλίου, ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, χαρακτηρίζεται από τον Σπίγκελ ως μέρα «κάθαρσης» για τους Έλληνες, οι οποίοι απέρριψαν την πρόταση της Ευρώπης για συνέχιση της λιτότητας σε συντριπτικό ποσοστό.

«Αν όλες οι ελληνικές τραγωδίες έχουν την στιγμή της κάθαρσής τους, τότε αυτή η στιγμή ήρθε με το δημοψήφισμα για τους όρους του τρίτου μνημονίου», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν τότε στο Σύνταγμα σε μια πράξη κάθαρσης από τη συσωρευμένη ταπείνωση, κατήφεια και το μένος».


Η μεγαλύτερη kolotoumba
Ωστόσο μετά την κάθαρση, το άρθρο κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη «kolotoumba» της κρίσης, με την υπογραφή από τον Αλέξη Τσίπρα του τρίτου μνημονίου των 86 δισ. ευρώ.

Μπορεί το ΟΧΙ να μην πέτυχε πολλά περισσότερα από μια στιγμιαία κάθαρση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, αλλά θα γραφτεί στην Ιστορία της κρίσης ως η στιγμή που η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του Grexit, σημειώνεται.



Τελικά οι ψηφοφόροι ενέκριναν την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού να αλλάξει πορεία, σχολιάζει ο Σπίγκελ. «Προς το παρόν, οι Έλληνες ψηφοφόροι λένε ΝΑΙ», καταλήγει ο αρθρογράφος.

thepressproject

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *