ροή ειδήσεων

Handelsblatt: Ο Αλέξης Τσίπρας στα πρόσωπα του 2015 που «απογοήτευσαν»


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο επίτροπος Μετανάστευσης... Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκαταλέγονται στα πρόσωπα εκείνα που -κατά τη γερμανική Handelsblatt απογοήτευσαν περισσότερο και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες το 2015...



Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, στον ετήσιο απολογισμό της παρουσιάζει τα πρόσωπα που πέτυχαν αλλά και αυτά που απογοήτευσαν και για ακόμη μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της σκληρής κριτικής του γερμανικού Τύπου.

Ανάμεσα σε αυτούς που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των Γερμανών το 2015 ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αντιθέτως στους επιτυχημένους συγκαταλέγεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, η Handelsblatt γράφει: «Η απόσταση ανάμεσα στις υποσχέσεις και στην πραγματικότητα πουθενά αλλού δεν είναι μεγαλύτερη από ό,τι στην Ελλάδα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη υποσχόμενος, μεταξύ άλλων, την εκδίωξη της τρόικας, την ακύρωση της δανειακής σύμβασης, αυξήσεις στις συντάξεις και επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 1.300 ευρώ. Η πραγματικότητα σήμερα είναι διαφορετική. Η οικονομία είναι σε καθοδική πορεία. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να παρακαλέσει τους Ευρωπαίους εταίρους για νέα δάνεια και να αποδεχθεί νέες περικοπές, ώστε να αποτρέψει την απειλούμενη χρεοκοπία. Οι συντάξεις μειώνονται περαιτέρω, το άχθος του χρέους γίνεται όλο και βαρύτερο».

Από την κριτική των Γερμανών δημοσιογράφων δεν ξεφεύγει και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον οποίο καταλογίζει καταλογίζει «ελάχιστο τελικό αποτέλεσμα» παρά τα «μεγάλα σχέδια», όπως υποστηρίζει.

Παρά επίσης τα θετικά σχόλια για τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του ασκεί κριτική ότι «στην αρχή επέδειξε υπερβολική εμπιστοσύνη προς τον όχι εντελώς αξιόπιστο πρωθυπουργό Τσίπρα», αλλά προσθέτει ότι αργότερα «άρχισε να υιοθετεί πιο σκληρή στάση» που έφερε αποτέλεσμα, που το χαρακτηρίζει «νίκη» για τον Γιούνκερ: «Ο Τσίπρας υποχώρησε, αποδέχθηκε τους όρους των δανειστών και η Ελλάδα μπόρεσε να παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Η εφημερίδα υποστηρίζει πάντως ότι λόγω της προσφυγικής κρίσης η Άγκελα Μέρκελ εξαρτάται πλέον περισσότερο η ίδια από τον Αλέξη Τσίπρα, απ' ό,τι προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας από αυτήν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/12/15 19:52

    Επάξια κερδίζουν και οι δύο το βραβείο ΠΑΠΑΡΙΟΝ της ψευτιάς και της ανικανότητας ...... χειροκροτήστε τους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *