ροή ειδήσεων

Γιατί τα Lego είναι καλύτερη επένδυση από τον... χρυσό


Αν έχετε επενδύσει σε Lego και όχι σε μετοχές ή χρυσό τα τελευταία 15 χρόνια, τότε σίγουρα έχετε επιλέξει σωστά!...

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει μια πρόσφατη ανάλυση από την «Telegraph», η οποία αναφέρει πως η αξία του δημοφιλούς παιδικού παιχνιδιού έχει αυξηθεί κατά 12% ετησίως από το 2012, ενώ ο χρυσός είχε μόλις 9,8% απόδοση για τους επενδυτές, σύμφωνα με την Telegraph.

Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, αυτά τα πλαστικά τουβλάκια δεν είναι μόνο για παιδιά. Η δευτερογενής αγορά για τα Lego ανθεί, με τα μοντέλα του 2014 να έχουν ήδη πουληθεί online 36% περισσότερο από την αρχική τους τιμή.

«Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας με ένα σετ lego στο σπίτι - μεγάλο ή μικρο, δεν έχει σημασία - θα μπορούσε να έχει μια αρκετά σημαντική επένδυση στα χέρια του, αν είναι σε καλή κατάσταση», όπως ανέφερε ο ιδρυτής της BrickPicker.com, Ed Maciorowski στη Telegraph.



Φυσικά, ο Maciorowski τόνισε ότι τα lego που έχουν παραμείνει στο κουτί τους, σε άριστη κατάσταση, θα βγουν στη δευτερογενή αγορά σε πολύ καλύτερη τιμή. Ωστόσο, ακόμα και ένα χρησιμοποιημένο σετ lego θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε εκατοντάδες δολάρια.

Το πιο ακριβό και δημοφιλή σετ Lego επί του παρόντος είναι το «Star Wars Ultimate Collector's Millennium Falcon», του οποίου η αξία έχει φτάσει τις 2.712 λίρες Αγγλίας από 342,49 λίρες, το 2007.




Μάλιστα, μερικά σύνολα αυξήθηκαν σε αξία περισσότερο από 2.000%.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *