ροή ειδήσεων

Reuters:Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί από το ρωσικό τουρισμό


Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να επωφεληθεί από τις τεταμένες σχέσεις Ρωσίας -Τουρκίας... και από τη βία που επικρατεί στην Αίγυπτο και να προσελκύσει έως και 2 εκ. Ρώσους τουρίστες το 2016, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς. Από την άλλη όμως το αυξημένο κόστος των τουριστικών πακέτων σε σχέση με τους ανταγωνιστές της προβληματίζει τους παράγοντες της αγοράς.

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τον τουρκικό στρατό τον περασμένο μήνα οδήγησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην επιβολή οικονομικών κυρώσεων, που πλήττουν και τις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών, ενώ την ίδια ώρα, η κατάρριψη ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στο Σινά από τζιχαντιστές οδήγησε την Ρωσία στην ακύρωση των πτήσεων τσάρτερ προς την Αίγυπτο.

Έτσι, δύο από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για τους Ρώσους παύουν να αποτελούν επιλογή, με αποτέλεσμα να ανοίγεται μια ευκαιρία για την Ελλάδα, που μπορεί να προσελκύσει έως και 2 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες το 2016. Γι’ αυτό τον λόγο η Ελλάδα σκοπεύει να απλοποιήσει την διαδικασία έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες, όπως δήλωσε στο Ρόιτερς ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λύσανδρος Τσιλίδης. Σε περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία αυτή υπολογίζεται ότι μπορεί να αυξήσει τα έσοδά της κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Εμπόδιο στην εισροή Ρώσων τουριστών πιθανώς να αποτελέσει το κόστος των διακοπών στην Ελλάδα, που είναι τρεις φορές πιο ακριβό από ό,τι στην Τουρκία και την Αίγυπτο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, και με δεδομένο ότι το ρούβλι έχει υποτιμηθεί κατά 40% μετά από την επιβολή οικονομικών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το 2014, περίπου 7 εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες έκαναν τις διακοπές τους στην Τουρκία και την Αίγυπτο, ενώ η Ταϊλάνδη και η Ελλάδα κατέκτησαν την τρίτη και τέταρτη θέση στη λίστα των προτιμήσεων. Συνολικά, η γειτονική Τουρκία κέρδισε 3 δισεκατομμύρια ευρώ από το ρωσικό τουρισμό το 2014.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *