ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟ RT! Υλικά για την παρασκευή σαρίν κατέληξαν, μέσω Τουρκίας, στον ISIS!

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο RussiaToday...
, ο βουλευτής της τουρκικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενος στοιχεία από μια εγκληματική υπόθεση που έκλεισε εσπευσμένως.

Ο Έρεν Έρντεμ, από το κύριο αντιπολιτευόμενο «Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα» (CHP), αναφέρει ότι οι τρομοκράτες του ISISστη Συρία έλαβαν όλα τα απαραίτητα υλικά για την παραγωγή αερίου σαρίν, μέσω Τουρκίας.

Ο Ερντέμ ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχει η βάση για μια συγκάλυψη, έφερε το ζήτημα προς δημόσια συζήτηση στο κοινοβούλιο τη περασμένη εβδομάδα. Κατηγόρησε την Άγκυρα ότι δεν διερευνά τις τουρκικές «οδούς» προμήθειας που χρησιμοποιούνται ώστε να αποκτήσουν οι τρομοκράτες αέρια σαρίν.

Το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε στην φονική επίθεση στην πόλη Γκούτα και αρκετές άλλες περιοχές κοντά στην Δαμασκό, τον Δεκέμβριο του 2013, με τη Δύση να κατηγορεί αμέσως το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και την Ρωσία να υποστηρίζει ότι ήταν προβοκάτσια, που στόχευε στο να καταστήσει δυνατή στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία.

«Kατηγορώ»

Μιλώντας ενώπιον βουλευτών ο Ερντέμ παρουσίασε ένα αντίγραφο εγκληματικής υπόθεσης με αρ.2013/120 που είχε ανοίξει ο γενικός εισαγγελέας στα Άδανα. Ο Έρντέμ εξήγησε στο RT το «κατηγορώ» του. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ένας αριθμός τούρκων πολιτών συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με «αντιπροσωπεία» του ISISαναφορικά με την προμήθεια του αερίου σαρίν.

Σύμφωνα με τηλεφωνικές συνομιλίες ένας μαχητής της αλ Κάιντα, ο Χαγιάμ Κασάπ, αγόρασε σαρίν.

«Yπάρχουν στοιχεία γι’ αυτό το κατηγορητήριο. Υλικά που χρησιμοποιούνται για χημικά όπλα μεταφέρονται στην Τουρκία και συναρμολογούνται στην Συρία στα στρατόπεδα του ISIS που ήταν τότε γνωστός ως αλ Κάιντα το Ιράκ. Αυτά έχουν όλα καταγραφεί. Υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες για το φορτίο, όπως «μην ανησυχείς για τα σύνορα, θα το φροντίσουμε εμείς, όπως και για την γραφειοκρατία», ανέφερε ο ίδιος.

Βασιζόμενες στα συγκεντρωμένα στοιχεία, οι Αρχές στα Άδανα πραγματοποίησαν επιδρομές και συνέλαβαν 13 υπόπτους, αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο η υπόθεση μια εβδομάδα αργότερα έκλεισε, και όλοι οι ύποπτοι πέρασαν τα τουρκο-συριακά σύνορα, υπογράμμισε ο τούρκος βουλευτής.

Φορτία

«Τα φορτία πέρασαν. Γιατί κανείς δεν τους σταμάτησε. Γι’ αυτό ίσως χρησιμοποιήθηκε σαρίν, ως αποτέλεσμα » ανέφερε.

Μιλώντας στο RT, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με στοιχεία αναμιγνύεται και η τουρκική Μηχανική και Χημική Βιομηχανία, με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες να «δείχνουν» προς την κατεύθυνση μιας συγκάλυψης, με την εμπλοκή του υπουργού Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποχντάγκ.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *