ροή ειδήσεων

Ο Κοντονής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει την "Θύρα 13" του Παναθηναϊκού


Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για την επικείμενη τιμωρία του Παναθηναϊκού, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ματαιθώθηκε λόγω...


επεισοδίων και άφησε... ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά η "Θύρα 13" για να συνετιστούν οι οπαδοί και των άλλων ομάδων.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε για:
-την απόφασή του για τον Παναθηναϊκό μετά τις εισηγήσεις της ΔΕΑΒ: «Βλέπω αρκετά στοιχεία της εισήγησης της ΔΕΑΒ να έχουν διαρρεύσει στον Τύπο. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Δεν θα ανακοινώσω την απόφασή μου γιατί δεν την έχω πάρει. Αυτό που σας λέω είναι πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα ληφθούν υπόψη όλα τα ελαφρυντικά στοιχεία, που αποδεικνύονται είτε με έγγραφα είτε με πραγματικά γεγονότα. Ο νόμος θα εφαρμοστεί με δικαιοσύνη. Να είστε σίγουροι».

-το αν θεωρεί πως θα είναι αποτελεσματικό μέτρο το κλείσιμο μιας θύρας: «Από τη στιγμή που υπάρχει στο νόμο, θεωρώ πως είναι σωστό. Αν δεν το θεωρούσα σωστό, δεν θα το είχα εντάξει στο νόμο. Η απόφασή μου δεν εξαρτάται από τα δικαιοδοτικά όργανα, είναι αυτοτελής και αυτάρκης. Αυτή η δυνατότητα υπάρχει ακόμη και στο πειθαρχικό δίκαιο των διεθνών ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών. Δεν είναι ένα εφεύρημα ελληνικό. Έχει παρατηρηθεί ότι επεισόδια γίνονται σε χώρους του γηπέδου, όπου αρέσκονται να φιλοξενούνται οπαδοί που ενίοτε έχουν μια πιο ακραία συμπεριφορά. Πολλές φορές ο συγκεκριμένος χώρος, μια συγκεκριμένη θύρα για παράδειγμα, λειτουργεί ακόμη και ως φετίχ για κάποιους».

-το αν προσθέτει κάτι η ποινή από την κυβέρνηση εφόσον έχει επιληφθεί ήδη η αθλητική δικαιοσύνη: «Ο νόμος έχει μια αυτοτέλεια σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό δίκαιο. Η πολιτεία, όσον αφορά στα θέματα βίας, επιφυλάσσει ένα δικαίωμα στον εαυτό της όπου βλέπει παθογένειες να τις τιμωρεί. Αν για παράδειγμα ένας ξενοδόχος ρυπαίνει το περιβάλλον, μπορεί το σωματείο των ξενοδόχων να τον τιμωρήσει, αλλά και η πολιτεία έχει δικαίωμα να τον τιμωρήσει. Δεν εφευρίσκω εγώ μέτρα τιμωρίας, αλλά επιβάλλονται όσα προβλέπονται στο νόμο. Δεν είναι τακτική δικαιοσύνη αυτή των δικαιοδοτικών οργάνων, αλλά αθλητική δικαιοσύνη με τακτικούς δικαστές».

-τις συνέπειες από πιθανή μεταφορά των οργανωμένων σε άλλες θύρες εφόσον κλείσει η δική τους: «Το ζήτημα δεν είναι αν μετακινηθούν οι οπαδοί σε άλλες θύρες. Στις συγκεκριμένες θύρες που πηγαίνουν κάποιοι οπαδοί πηγαίνουν μόνο αυτοί και γι' αυτό ακριβώς συμβαίνουν επεισόδια. Ίσως έτσι συγκρατηθούν από κάποιους φιλάθλους έτσι. Η πλειοψηφία όσων κάνουν επεισόδια είναι παιδιά τα οποία αν καθίσεις και μιλήσεις μαζί τους είναι απόλυτα λογικά, αλλά από μια υποδαύλιση ακραίων συναισθημάτων παρασύρονται. Δεν είναι ωραίο πράγμα να κλείνουμε τα γήπεδα. Πέρσι αναγκάστηκα να κλείσω δύο αγωνιστικές τα γήπεδα και σε μια να μη γίνουν καθόλου αγώνες το έκανα γιατί η κατάσταση ήταν έκρυθμη. Δεν γίνεται να παρατηρούμε, όμως, μια παραβατική συμπεριφορά και να μην κάνουμε τίποτα. Πιστεύω πως μπορεί να συνετιστούν κάποιοι έτσι, γιατί θα δουν ότι εφαρμόζει το νόμο προς κάθε κατεύθυνση. Ένας νόμος δεν κρίνεται καλός ή κακός στην πρώτη φάση της ζωής του, πρέπει να εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου και με δικαιοσύνη για να κριθεί».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/1/16 22:00

    Ένα άλλο μέτρο που θα απέδιδε θα ήταν να δίνει στην αρχή της χρονιάς το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και μετά να άρχιζαν τα παιχνίδια. Με νομοθετικό διάταγμα στα 3 πέναλτι να έκανε δυο δώρο ώστε να τερμάτιζε η βία εναντίον των διαιτητών που ελέγχει η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ εδώ και 20 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *