ροή ειδήσεων

15χρονη έκανε διαδικτυακό bullying σε συμμαθήτριές της

Νόμιζε ότι ήταν άσχημη. Θεωρούσε ότι υστερούσε σε χαρίσματα και ομορφιά από τις δύο φίλες της. Η ζήλεια της ξεπέρασε τα όρια.


Νόμιζε ότι ήταν άσχημη. Θεωρούσε ότι υστερούσε σε χαρίσματα και ομορφιά από τις δύο φίλες της. Η ζήλεια της ξεπέρασε τα όρια. Άρχισε να προβαίνει σε ενέργειες ακραίου bullying εναντίον τους με μαζική αποστολή απειλητικών emails. Θα αποκάλυπτε τα... άπλυτά τους απειλώντας με δημοσιοποίηση και φωτογραφιών που θα τις ρεζίλευαν. Για να μην θεωρηθεί ύποπτη, παρουσίασε και τον εαυτό της ‘θύμα’ αυτού του εκφοβισμού.

Όλα τα παραπάνω καταγράφηκαν σε πολύ γνωστό ιδιωτικό σχολείο, όπου φοιτούν παιδιά εύπορων επιχειρηματικών οικογενειών, με δράστιδα μια 15χρονη μαθήτριά του και θύματα δύο συμμαθήτριες και «φίλες» της. Τα κορίτσια που δέχονταν αυτόν τον εκφοβισμό επηρεάστηκαν έντονα από τις διαδικτυακές επιθέσεις, με αποτέλεσμα να μην πηγαίνουν στο σχολείο τους, να μην κοιμούνται, να μην διαβάζουν και να παρουσιάζουν αυτοκτονικά σύνδρομα. Ο «αποστολέας» εκφοβιστής, γνωρίζοντας όλες τις ενδοσχολικές διεργασίες, τις σχέσεις και επαφές των δύο κοριτσιών, ξεκίνησε έναν επιθετικό και άγριο διαδικτυακό εκφοβισμό απειλώντας με αποκαλύψεις, που θα έφερναν σε δυσχερή θέση τις μαθήτριες μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Αποδέκτης αυτής της κατάστασης έγινε ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος προσήλθε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και υπέβαλλε μήνυση για κυβερνοεκφοβισμό κατά αγνώστων δραστών. Σύμφωνα με την καταγγελία, άγνωστος δράστης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απέστελλε κατ’ επανάληψη πλήθος μηνυμάτων με περιεχόμενο διαδικτυακού εκφοβισμού (bullying), μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε ανήλικες μαθήτριες του Σχολείου.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων καθώς και επικοινωνία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία, πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, επεφύλλασε μία «έκπληξη». Αποκάλυψε ως δράστιδα, μία από τις τρεις μαθήτριες, που φέρονταν θύματα του ακραίου εκφοβισμού, σύμφωνα με την καταγγελία. Η νεαρή χρησιμοποιώντας διαδικτυακή εφαρμογή άλλαζε συνεχώς τα ηλεκτρονικά ίχνη της και έστελνε τα απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις άλλες δύο μαθήτριες αλλά και στον... εαυτό της. H συσκευή τηλεφώνου την οποία χρησιμοποιούσε για την αποστολή των μηνυμάτων στάλθηκε στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος της για πρόκληση βλάβης με συνεχή σκληρή συμπεριφορά, την οποία υπέβαλλαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *