ροή ειδήσεων

Οι 15 χώρες της Ευρώπης με τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης


Απίστευτο, αλλά στη λίστα συγκαταλέγεται και η Ελλάδα! Η χώρα - έκπληξη που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας...

Η ιστοσελίδα σύγκρισης μισθών Glassdoor κατάρτισε τη λίστα με τις χώρες της Ευρώπης που προσφέρουν τις περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. Η λίστα δημιουργήθηκε βάσει στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της EUROSTAT και τα κριτήρια που λήφθηκαν υπόψη είναι τα εξής:

1.Οι αλλαγές στα επίπεδα απασχόλησης μετά την οικονομική κρίση

2.Το εναρμονισμένο ποσοστό ανεργίας

3.Το ποσοστό ανεργίας των νέων

4.Το προσωρινό ποσοστό απασχόλησης

5.Το προσωρινό ποσοστό απασχόλησης των νέων

6. Ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται με μερική απασχόληση χωρίς τη θέλησή τους

Ελάτε να δούμε ποιες είναι οι δεκαπέντε χώρες που προσφέρουν τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην Ευρώπη!


15. ΕΛΛΑΔΑ
Η χώρα μας μαστίζεται από την ανεργία τα τελευταία οκτώ χρόνια, με την ανεργία των νέων να έχει εκτοξευτεί στα ύψη. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως συγκέντρωσε υψηλότερη βαθμολογία από άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, και βρέθηκε στην 15η θέση.


14. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Η Πορτογαλία βρέθηκε στην 14η θέση, όμως συγκέντρωσε βαθμολογία χαμηλότερη του μέσου ορου σε όλες τις κατηγορίες. Την υψηλότερη βαθμολογία την έλαβε στον δείκτη ακούσιας εργασίας μερικής απασχόλησης.


13. ΙΤΑΛΙΑ
Η Ιταλία έχει το τρίτο υψηλότερο ποσοστό ανεργίας των νέων μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα. Αυτό έδωσε στην Ιταλία την ίδια συνολική βαθμολογία με την Πορτογαλία, αλλά κατετάγη υψηλότερα χάρη στη σχετικά καλή βαθμολογία στις αλλαγές στο χώρο της απασχόλησης μετά την οικονομική κρίση.


12. ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Μόνο η Ισπανία και η Ελλάδα βαθμολογήθηκαν χειρότερα από την Ιρλανδία σε ό,τι αφορά στη μείωση του χάσματος απασχόλησης μετά την οικονομική κρίση.

11. ΓΑΛΛΙΑ
Η Γαλλία κατατάσσεται μεταξύ των πέντε χειρότερων χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα τόσο για την ανεργία των νέων, όσο και για την προσωρινή απασχόληση. Άνω του 20% των νέων της χώρας είναι άνεργοι.

10. ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Η Ολλανδία σημείωσε αρκετά καλές βαθμολογίες σε όλους τους τομείς, αλλά η συνολική βαθμολογία έπεσε λόγω της πολύ χαμηλής βαθμολογίας στην κατηγορία της προσωρινής απασχόλησης.

9. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Οι Φιλανδοί σημείωσαν επίδοση υψηλότερη από τον μέσο όρο σε τρεις δείκτες του Glassdoor. Ωστόσο, βρέθηκε πολύ κάτω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ όσον αφορά στις αλλαγές στον χώρο απασχόλησης μετά την οικονομική κρίση.

8. ΒΕΛΓΙΟ
Το Βέλγιο είναι μια πολύ μεγάλη χώρα με πολλές ευκαιρίες απασχόλησης. Η βαθμολογία της βρίσκεται άνω του μέσου όρου του ΟΟΣΑ τόσο στην αλλαγή του αριθμού των απασχολουμένων, όσο και στον αριθμό της προσωρινής απασχόλησης.


7. ΕΛΒΕΤΙΑ
Η Ελβετία παρά το γεγονός πως κατατάσσεται στις τρεις πρώτες χώρες σε τρεις ξεχωριστούς δείκτες της Glassdoor, δεν μπορεί ακόμη να μπει στην πρώτη πεντάδα της λίστας.

6. ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Η γερμανική οικονομία καταγράφει την καλύτερη ανάκαμψη του αριθμού των θέσεων εργασίας μετά την οικονομική κρίση από ό, τι οποιαδήποτε άλλη χώρα της λίστας.

5. ΔΑΝΙΑ
Περισσότερο από το 10% των νέων Δανών είναι άνεργοι, ποσοστό κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Η σκανδιναβική χώρα κατάφερε να περάσει τον μέσο όρο σε όλες τις κατηγορίες, καθώς και στην μεταβολή του ποσοστού απασχόλησης μετά την οικονομική κρίση.

4. ΑΥΣΤΡΙΑ
Μεγάλο μέρος της υψηλής βαθμολογίας της Αυστρίας οφείλεται στις θέσεις εργασίας και στις μεταβολές που παρατηρήθηκαν στην απασχόληση μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.


3. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Η Βρετανία κατατάσσεται στην πρώτη τριάδα των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα και λαμβάνει γενική βαθμολογία 0,8. Ωστόσο, παραμένει κάτω από τον μέσο όρο στον δείκτη για τον αριθμό των ατόμων που εργάζονται με μερική απασχόληση χωρίς τη θέλησή τους.

2. ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Η Νορβηγία έλαβε συνολική βαθμολογία 0,9 και κατετάγη στην πρώτη τριάδα στους τέσσερις από τους έξι δείκτες της έρευνας.

1. ΕΣΘΟΝΙΑ
Σύμφωνα με τη Glassdoor, η Εσθονία είναι η καλύτερη χώρα στην Ευρώπη για όσους αναζητούν εργασία. να βρουν μια θέση εργασίας. Η χώρα κατέγραψε πολύ καλές επιδόσεις σε τρεις δείκτες – (προσωρινή απασχόληση, προσωρινή απασχόληση των νέων και ακούσια εργασία μερικής απασχόλησης), ενώ λιγότερο από 3% των πολιτών εργάζονται με προσωρινή απασχόληση, το καλύτερο ποσοστό σε όλη την Ευρώπη.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *