ροή ειδήσεων

Στους 28 οι νεκροί από την γρίπη - Απόφαση Ξανθού για δωρεάν αντί - ιικά φάρμακα από φαρμακεία


Ένας ακόμη νεκρός κατέληξε από την εποχική γρίπη ανεβάζοντας τον αριθμό σε 28 άτομα. Σε ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται 91 άτομα και συνολικά από την ώρα που ξέσπασε το κύμα, έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδες 165 άνθρωποι.


Εν τω μεταξύ, τη δωρεάν χορήγηση αντιϊικών φαρμάκων (tamiflu και relenza) από τα ιδιωτικά φαρμακεία αποφάσισε ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το κύμα της γρίπης στη χώρα μας, το οποίο ειδικά εφέτος, είναι επιθετικό.

Λόγω της έξαρσης της επιδημίας, ο υπουργός παρατείνει έως τις 30 Ιουνίου την ισχύ παλαιότερης απόφασης, η οποία αφορούσε τη χορήγηση των παραπάνω σκευασμάτων που περιέχουν τη δραστική ουσία οσελταμιβίρη και ζαναμιβίρη, αντίστοιχα.

Η εγκύκλιος αποστέλλεται προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.ΠΕ), τα Νοσοκομεία, τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Στην εγκύκλιο αναφέρεται η ανάγκη άμεσης διανομής του εθνικού αποθέματος αντιϊκών φαρμάκων (Tamiflu και Relenza) από τον ΙΦΕΤ στα δημόσια νοσοκομεία , στα κέντρα υγείας καθώς και στα ιδιωτικά φαρμακεία της χώρας από τα οποία οι ασθενείς με γρίπη θα μπορούν με την επίδειξη ιατρικής συνταγής να προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα.

Εξ'αλλου τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας, ευρεία σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΟΠΥΥ, Κέντρα Αναφοράς Γρίπης, ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ, ΕΟΦ, ΙΦΕΤ) με αντικείμενο την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων κατά τη φετινή ενδημική περίοδο της γρίπης.

Προβληματισμός ωστόσο κυριαρχεί αναφορικά με το γεγονός, ότι πολλοί υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές, δεν έχουν εμβολιαστεί. Εκτιμάται ότι τα επίπεδα εμβολιασμού, είναι κάτω από 10%. Όπως σχολιάζουν μάλιστα οι ίδιοι οι λοιμωξιολόγοι, αυτό είναι πράγματι πολύ περίεργο!



Πηγή: http://www.onmed.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *