ροή ειδήσεων

5 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας στα λιμάνια της Ελλάδας το 2015


Aύξηση 12% καταγράφηκε στον αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2015 σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ), με τον αριθμό επιβατών κρουαζιέρας, ωστόσο, να παρουσιάζεται αμετάβλητος σε σχέση με το 2014.

Οι αφίξεις κρουαζιέρας από 3.826 το 2014 το 2015 έφτασαν τις 4.279, προσεγγίζοντας τα επίπεδα του 2013, χρονιάς-σταθμό για την ελληνική κρουαζιέρα.

Οι αφίξεις – επισκέψεις επιβατών κρουαζιέρας το 2015, παρ΄όλο που υπολείπονται των επισκέψεων το 2013, δείχνουν ότι η χώρα μας έχει σταθεροποιήσει το επίπεδο των 5 εκατ. επισκέψεων επιβατών στα λιμάνια κρουαζιέρας, καθιστώντας την Ελλάδα την σταθερή τρίτη δύναμη κρουαζιέρας στη Μεσόγειο (η οποία είναι ο δεύτερος προτιμώμενος προορισμός κρουαζιέρας στον κόσμο).

Παρατηρείται επίσης ότι η πρώτη δεκάδα προορισμών (Πειραιάς, Σαντορίνη, Μύκονος, Κέρκυρα, Κατάκολο, Ρόδος, Ηράκλειο, Κεφαλληνία –Ιθάκη, Πάτμος και Σούδα-Χανιά), παραμένουν αμετακίνητα στην κορυφή των προτιμήσεων της αγοράς. Αναδεικνύονται και διατηρούν τη θέση τους τα τελευταία χρόνια και άλλα λιμάνια ως νέοι προορισμοί προτίμησης με ανοδική τάση (Βόλος, Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Χίος, Ιτέα, Λήμνος, Σκιάθος).

Στα Λιμάνια – προορισμούς Κρουαζιέρας, τα οποία αντιμετωπίζουν άμεσα την προσφυγική κρίση, σημειώνονται διαφορετικές διακυμάνσεις. Αύξηση σε Ρόδο και Χίο. Σταθερότητα στην Μυτιλήνη και πτώση στην Κω και Σάμο.

Σύμφωνα με την ΕΛΙΜΕ, οι ενδείξεις για την χρονιά που διανύουμε είναι αισιόδοξες και η Ελλάδα έχει καταστεί πλέον ένας από τους μεγάλους προορισμούς κρουαζιέρας ,με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έσοδα των Λιμένων αλλά και την Εθνική Οικονομία γενικότερα. Εξ΄άλλου οι παράγοντες της αγοράς κρουαζιέρας, παρ΄όλες τις επισημάνσεις τους για αποδοτικότερη υποδοχή και εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας από τα Λιμάνια, συνεχίζουν να θεωρούν την χώρας μας, που διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό εναλλακτικών προορισμών τόσο στην ηπειρωτική Χώρα όσο και στην πολυνησία των Θαλασσών μας, ένα από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς σε παγκόσμια κλίμακα.

TornosNews.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *