ροή ειδήσεων

Αύξηση 5,9% στα έσοδα από τον τουρισμό το 11μηνο


Ανοδικά αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα επί των αρχικών προσδοκιών φαίνεται ότι κινήθηκαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2015 στη χώρα μας. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, χθες, η Τράπεζα της Ελλάδος οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το διάστημα Ιανουαρίου - Νοεμβρίου αυξήθηκαν κατά 5,9% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014, αγγίζοντας τα 14 δισ. ευρώ. Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 45,1% παρουσίασαν τα τουριστικά έσοδα από τους Αμερικανούς τουρίστες, ξεπερνώντας τα 934 εκατ. ευρώ. Επίσης, αύξηση κατά 31% εμφάνισαν οι εισπράξεις από τους Βρετανούς, υπερβαίνοντας τα 2 δισ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τους Γερμανούς αυξήθηκαν κατά 13,9%, υπερβαίνοντας τα 2,2 δισ. ευρώ και από τους Γάλλους κατά 6,6% αγγίζοντας το 1,2 δισ. ευρώ. Στον αντίποδα, πτώση κατά 63,7% παρουσίασαν τα έσοδα από τους Ρώσους, φθάνοντας σε 418 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση των εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 1,7%. Ειδικότερα, ο αριθμός των αφίξεων ξένων τουριστών για το ενδεκάμηνο του 2015 εμφάνισε αύξηση κατά 7,5% φθάνοντας τα 23,1 εκατ. Οι αφίξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 26,3% ξεπερνώντας τις 730.000, από τη Βρετανία κατά 14,6% αγγίζοντας τα 2,4 εκατ., από τη Γερμανία κατά 14,2% φθάνοντας σε 2,8 εκατ. και από τη Γαλλία κατά 3,9% υπερβαίνοντας το 1,5 εκατ. Από τη Ρωσία οι αφίξεις μειώθηκαν κατά 59,5% και περιορίστηκαν στις 503.000.

Για τον περασμένο Nοέμβριο οι ταξιδιωτικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2014, ενώ οι αφίξεις των τουριστών από το εξωτερικό μειώθηκαν κατά 4%.

Στο μεταξύ, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Κρήτη ανακοινώθηκε η πρόθεση των τοπικών φορέων να προωθήσουν το νησί ως προορισμό για την ανάπτυξη αθλητικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται σήμερα και αύριο στο Ηράκλειο ημερίδα με θέμα «Κρήτη, Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες - προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης». Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλη Βαμιεδάκη, στόχος της εν λόγω συντονισμένης προσπάθειας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί και η τόνωση της τοπικής οικονομίας. Παράλληλα, ο Δήμος Ρόδου ανακοίνωσε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2016 το οποίο περιλαμβάνει 18 δράσεις.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται δράσεις ενεργειών για την προβολή ειδικών μορφών τουρισμού, τη δημιουργία προωθητικού υλικού, τη συνεργασία με τουριστικούς πράκτορες και Tour Operators κ.ά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *