ροή ειδήσεων

Μητσοτάκη δείχνει η κάλπη στη ΝΔ - Ενσωμάτωση στο 70%


Περίπου στο 80% η συμμετοχή...

Αθήνα: Τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν τα (ανεπίσημα) αποτελέσματα για την εκλογή νέου προέδρου στη ΝΔ. Με ενσωματωμένο το 70% ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται να έχει προβάδισμα 51,5% έναντι 48,5% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Επίσημα αποτελέσματα αναμένονται αργότερα το βράδυ από την ΚΕΦΕ.

Για «καθαρή νίκη» μιλούν, από νωρίς, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η διαφορά, σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται να φθάσει το 55% - 45% υπέρ του κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένει τηλεφώνημα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εν συνεχεία θα προχωρήσει σε δήλωση για τη νίκη του.

Στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει στηθεί βιντεογουόλ για την μετάδοση των αποτελεσμάτων όπως αυτά φθάνουν από τα εκλογικά τμήματα στα κεντρικά της Συγγρού και την ΚΕΦΕ.

Σύμφωνα με αυτά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αρχικά είχε προβάδισμα, ωστόσο όσο αυξανόταν η ενσωμάτωση, τόσο «ψαλιδιζόταν» η διαφορά του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο 50% της ενσωμάτωσης, δε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε να παίρνει το προβάδισμα και η διαφορά του από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αυξάνεται όσο προστίθεται νέα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, στο 28% της ενσωμάτωσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρισκόταν στο 53,4% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 46,6%. Όταν η ενσωμάτωση έφθασε στο 42%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βρισκόταν στο 51,2% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 48,8%. Στο 51% της ενσωμάτωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε μπροστά με 50,2% έναντι 49,8%. Στο 51,5% - 48,5% υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η διαφορά με καταμετρημένο το 73% των ψήφων.

Σταδιακά στο «στρατηγείο» του πρώην προέδρου της ΝΔ επικράτησε «παγωμάρα» και σταμάτησαν οι διαρροές περί νίκης.

Σχολιάζοντας τα αρχικά αποτελέσματα που μεταδίδονταν από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν ότι δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη τα εκλογικά τμήματα της Αττικής, καθώς και ότι το προβάδισμα του κ. Μητσοτάκη σταδιακά διευρύνεται.

Λίγο αργότερα, οι συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη ανέφεραν ότι πλέον υπάρχει εικόνα «καθαρής νίκης» σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, ανακοίνωση επίσημων αποτελεσμάτων δεν υπάρχει μέχρι στιγμής εκ μέρους της ΚΕΦΕ.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν ότι εφόσον η ροή των αποτελεσμάτων είναι απρόσκοπτη, θα υπάρξει επίσημη εικόνα του αποτελέσματος περίπου στις 23:00 ή τα μεσάνυχτα.

Αποτελέσματα από κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές

Πρωτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στα εκλογικά κέντρα, όπως τα δίνουν κομματικά στελέχη της ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφορευτικές επιτροπές.

Στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε 2.462 ψήφους και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 1.982. Στο Λιμάνι ο Κυριάκος Μητσοτάκης 914 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 383. Στην Προξένου Κορομηλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης 661 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 364. Στην Αγγελάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης 410 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 272. Στο Ωραιόκαστρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης 251 και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 134. Στον δυτικό τομέα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 49,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικράτησε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα Χανιά, στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Εφορευτική εκλογή ο κ. Μητσοτάκης έλαβε 3.089 ψήφους, ποσοστό 68,7%, και ο κ. Μεϊμαράκης 1.405, ποσοστό 31,3%.

O Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται πρώτος σε ψήφους στο νομό Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο λαμβάνει 931 ψήφους έναντι 426 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στα Ανώγεια 99 ψήφους έναντι 72 που λαμβάνει ο κ. Μεϊμαράκης, στον Μυλοπόταμο λαμβάνει 266 ψήφους και ο κ. Μεϊμαράκης 191, στο δήμο Αγίου Βασιλείου 168 ψήφους έναντι 93 που έλαβε ο κ. Μεϊμαράκης και στο Αμάρι 115 ψήφους έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και 43 ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Στην Θεσπρωτία, στα 7 εκλογικά τμήματα προσήλθαν 1.777 ψηφοφόροι. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα ο Κ. Μητσοτάκης λαμβάνει ποσοστό 57,06%, ο Β. Μεϊμαράκης 42,94%, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά ψηφοδέλτια.

Στα 8 εκλογικά κέντρα της Πρέβεζας, ψήφισαν 2.781 άτομα. Ο Β. Μεϊμαράκης έλαβε 1.391 ψήφους, ο Κ. Μητσοτάκης 1.380, ενώ βρέθηκαν και 10 λευκά ψηφοδέλτια.

Στο νομό Ιωαννίνων με οριακό προβάδισμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε ποσοστό 50,10%, έναντι 49,90% του Β. Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα 25 εκλογικά τμήματα, πήρε συνολικά 2.777 ψήφους, έναντι των 2.737 ψήφων που συγκέντρωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Στα 15 εκλογικά τμήματα της Αρτας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προηγείται με ποσοστό 56% έναντι 44% που συγκεντρώνει ο Κ. Μητσοτάκης.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κέρδισε τη μάχη των εκλογών στη Φθιώτιδα με ποσοστό 55% έναντι 45% του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αποχή έφτασε στο 17,4% και στις κάλπες προσήλθαν να ψηφίσουν 5.896 έναντι 7.136 που ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πήρε 3.184 ψήφους έναντι 2.656 του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μείωσε τη δύναμή του σε σχέση με τον πρώτο γύρο κατά 221 ψήφους ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε τη δύναμή του κατά 943 ψήφους σε σχέση με τον πρώτο γύρο.

Στην Ευρυτανία τη μάχη των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία την κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς πήρε το 52,7% των ψήφων έναντι 47,3 το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε 342 ψήφους στο νομό της Ευρυτανίας έναντι 307 του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ενώ η αποχή ήταν στο 19%.

Στην Ροδόπη επικράτησε ο Β.Μεϊμαράκης. Ψήφισαν συνολικά 2.216 πολίτες και στις κάλπες βρέθηκαν 2.189 έγκυρα ψηφοδέλτια και 2 λευκά. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έλαβε 1.229 ψήφους και ο Κυριάκος Μητσοτάκης 960.

«Πόλεμος» προβλέψεων και «φρένο» μέσω ΚΕΦΕ

Από νωρίς σημειωνόταν «πόλεμος» προβλέψεων μεταξύ των δύο επιτελείων: Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν αργά το μεσημέρι ότι «μέχρι τώρα έχουμε ενδείξεις πως υπάρχει ισχυρό προβάδισμα και διακριτή διαφορά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αργότερα, ανάλογες προβλέψεις υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκανε και το επιτελείο του έτερου υποψηφίου προέδρου της ΝΔ.

Νωρίς το απόγευμα, ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης διέψευσε «όσα λέγονται και γράφονται για ορισμένες προβλέψεις».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «άκρως ικανοποιητική την προσέλευση», δεδομένων και των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Όπως γνωρίζετε η ΚΕΦΕ είναι σε διαρκή συνεδρίαση από χθες το μεσημέρι. Με εξουσιοδότησε τώρα να σας αναφέρω, με απόφασή της, ό,τι όσα γράφονται και λέγονται για ορισμένες προβλέψεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, δύο ώρες πριν από το κλείσιμο της κάλπης. Όλα αυτά είναι ανυπόστατα.

»Σε ό,τι αφορά δε την προσέλευση θέλω να σας πω ότι, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι πληροφορίες από όλη την Ελλάδα είναι ότι η προσέλευση είναι άκρως ικανοποιητική».
Ο κ. Τραγάκης απέφυγε να δώσει εκτίμηση για την αποχή ή την ώρα που θα υπάρξουν αποτελέσματα της καταμέτρησης.

Στο 80% η συμμετοχή

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στη διαδικασία ήταν μεγάλη. Οι εκτιμήσεις αμφότερων των επιτελείων των δύο υποψηφίων προέδρων, καθώς και στελεχών της ΚΕΦΕ αναφέρουν ότι έφθασε το 80%, ότι δηλαδή ψήφισαν περίπου 325.000 πολίτες.

Ενδεικτικά, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, που είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, με 12 κάλπες, η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 80% σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Μεταξύ 70% και 80% κυμαίνεται η συμμετοχή και στα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης.

Η ψηφοφορία εξελίχθηκε ομαλά, με μόνη εξαίρεση τον βανδαλισμό του εκλογικού κέντρου στη Ν.Φιλαδέλφεια από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η σημερινή διαδικασία ήταν πιο γρήγορη, καθώς τα μέλη της ΝΔ δεν συμπλήρωσαν την αίτηση επανεγγραφής, ούτε πλήρωσαν αντίτιμο. Δικαίωμα ψήφου είχαν οι 404.000 που ψήφισαν και στον α' γύρο των εκλογών της ΝΔ.

Πηγή: news.in.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *