ροή ειδήσεων

Ο μπαρμπα-Λάμπρος, το 7ο θαύμα, η δαγκωμένη γλώσσα του Πρίφτη και ο... Λυκάνθρωπος της Ρόδου!


Τα σπάει το αρθράκι του Σκουντή!...


Μια παλιά παροιμιώδης έκφραση λέει «αν σου αρέσει, μπάρμπα Λάμπρο, ξαναπέρνα από την Ανδρο» και το νόημά της γνώρισε μια τρανή επιβεβαίωση προχθές το βράδυ, στο Βενετόκλειο...

Βεβαίως, σε αντίθεση με τον Λάμπρο (Κατσώνη) και την Ανδρο, ο Αρης και η Ρόδος δεν κάνουν ρίμα, αλλά κάνουν μια σκληρή πραγματικότητα, την οποία -προς θλίψιν τους- οι Θεσσαλονικείς βίωσαν για τρίτη χρονιά στη σειρά και για έβδομη φορά στις δέκα εκτός έδρας αναμετρήσεις τους με τον Κολοσσό, στο πρωτάθλημα μπάσκετ...

Αυτό είναι που λένε «φτυστός, κακός δαίμονας»!

Για να μη μένουν κενά στη διήγηση, και επειδή η Ιστορία είναι πάντοτε διδακτική, υπενθυμίζω ότι στη ναυμαχία που έγινε το 1790, στο στενό ανάμεσα στην Ανδρο και στην Εύβοια, ο Κατσώνης κατατρόπωσε τους Τούρκους την πρώτη ημέρα, αλλά την επόμενη βρέθηκε περικυκλωμένος και κατελήφθη εξαπίνης, με αποτέλεσμα να υποστεί μια πανωλεθρία.

Ομοίως και ο Αρης, που προερχόταν από τη μαγική (ευρωπαϊκή) νύχτα με τη Νεπτούνας, πήγε σεινάμενος κουνάμενος στη Ρόδο και έφυγε με την ουρά στα σκέλια, επιβεβαιώνοντας, και μάλιστα δυο φορές, τον προπονητή του, που άθελά του εξελίσσεται σε μάντη κακών!

Το εννοώ αυτό, διότι σε ανύποπτο χρόνο ο Δημήτρης Πρίφτης έχει πει ότι για κάθε ομάδα που συμμετέχει στο Εurocup το κόστος είναι τρεις με τέσσερις παραπάνω ήττες στο πρωτάθλημα και ήδη ο Αρης -στα μισά του δρόμου- έχει υποστεί δύο από δαύτες, πρώτα από τον Κόροιβο και προχθές από τον Κολοσσό.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Αρης και η ΑΕΚ θεωρούνται εκ προοιμίου οι επικρατέστεροι διεκδικητές της τρίτης θέσης, η κατάσταση έγινε όντως περίπλοκη, διότι ναι μεν ο «αυτοκράτωρ» άλωσε το ΟΑΚΑ, αλλά η «βασίλισσα» έχει φύγει αλώβητη και από την Αμαλιάδα και από τη Ρόδο.

Ο Κολοσσός είχε σταθεί στο ύψος του και την προπαραμονή των Χριστουγέννων, όταν η ΑΕΚ πέρασε από το Βενετόκλειο διά πυρός και σιδήρου, στην παράταση και με τα όργια του Κούπερ, αλλά χθες στύλωσε τα πόδια του και δεν έπεφτε ούτε με τον... σεισμό που γκρέμισε το αρχαίο άγαλμα, το οποίο ανήκε στα επτά θαύματα του κόσμου.

Οι Ροδίτες κράτησαν τον ρυθμό τους, δεν πανικοβλήθηκαν όταν ο Αρης μείωσε τη διαφορά στους πέντε πόντους, σούταραν 13/28 τρίποντα και ανέδειξαν ως απροσδόκητο ήρωα τον Ανωγειανό (πτυχιούχο του τμήματος Παιδοψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου) Χρήστο Σαλούστρο ο οποίος αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν, έχοντας εξοβελισθεί από τον ΠΑΟΚ.

Παρεμπιπτόντως, ο Αρης έχει στις τάξεις του δυο παίκτες που πέρυσι αγωνίζονταν στον Κολοσσό (Χάγκινς, Γουότερς) και έναν... συνονόματο του προπονητή, ο οποίος ανήκει στον ίδιο κύκλο με τον δικό του!

Τον Αρη Λυκογιάννη εννοώ, ο οποίος, πέραν της... συνωνυμίας με το προχθεσινό θύμα του, είναι επίσης συνομήλικος, αδελφοποιητός, ομόσταβλος και ομοϊδεάτης με τον Πρίφτη: αμφότεροι, όπως επίσης ο Δημήτρης Λιόγας, ο Μάνος Μανουσέλης και ο Θωμάς Νίκου, ανδρώθηκαν ως προπονητές και συν τοις άλλοις έκαναν παρέα στα νότια προάστια, με αποτέλεσμα να αποτελούν (άλλος λιγότερο κι άλλος περισσότερο) τη... συμμορία της Γλυφάδας!

Μιας και το ΄φερε η κουβέντα, η Γλυφάδα, μολονότι εδώ και σαράντα χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γουότερ πόλο, έχει αναδείξει κάμποσες εμβληματικές φιγούρες του ελληνικού μπάσκετ, με κορυφαία εξ αυτών τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, πίσω από τον οποίο στοιχίζονται ο Γιάννης Παραγιός και ο γιος του Μιχάλης, ο Ιαν και ο Αλεξ Βουγιούκας, ο Περικλής Δορκοφίκης, ο Χριστόφορος Στεφανίδης, ο Αλέξης Φαλέκας και ο Απόλλων Τσόχλας.

Ο Λυκογιάννης, ο οποίος στα περυσινά πλέι οφ οδήγησε τον Κολοσσό στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, και στο καπάκι πήρε μεταγραφή ως υπηρεσιακός ασίσταντ κόουτς του Σωτήρη Μανωλόπουλου στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» (όπως είχε συμβεί πρόπερσι με τον Πρίφτη στο πλευρό του Αλβέρτη), είναι φωνακλάς και αθυρόστομος, παίζει με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του... μπαμπούλα, αλλά παράλληλα έχει επιδώσει τα διαπιστευτήρια ενός πολύ καλού, ψαγμένου και διαρκώς εξελισσόμενου προπονητή.

Μ' αυτά και μ' αυτά, ο «Λυκάνθρωπος» (όπως τον αποκαλούν κάποιοι) συνεχίζει να βγαίνει παγανιά και να ρουφάει αίμα, ο Πρίφτης θα προτιμούσε να έχει δαγκώσει τη γλώσσα του, για να μην αποδειχθεί μάντης κακών, και ο Κολοσσός Ρόδου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά εκείνο το ιστορικό δίστιχο με τον μπάρμπα Λάμπρο και την Ανδρο...

Πηγή: Goal

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *