ροή ειδήσεων

Το «βιονικό κορίτσι»: 7χρονη δεν νιώθει πόνο και δεν έχει ανάγκη από ύπνο ή τροφή


Η μικρή Olivia Eίναι το μόνο άτομο στον κόσμο που παρουσιάζει και τα τρία συμπτώματα μιας σπάνιας χρωμοσωμική διαταραχής

H Olivia Farnsworth είναι ένα αξιαγάπητο κοριτσάκι επτά ετών που ζει με τη μητέρα της στην πόλη Χάντερσφιλντ της Βρετανίας. Επίσης, είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που παρουσιάζει και τα τρία συμπτώματα μιας σπάνιας χρωμοσωμική διαταραχής, που ονομάζεται «έλλειψη του χρωματοσώματος 6» με αποτέλεσμα να μη νιώθει πόνο και να αντέχει μέρες ολόκληρες χωρίς ύπνο και τροφή.

Το «βιονικό κορίτσι», όπως αποκαλούν την Olivia οι γιατροί, εμφανίζει έναν συνδυασμό «υπεράνθρωπων χαρακτηριστικών» που απαντούν για πρώτη φορά στην επιστήμη. Η ασθένειά της έγινε για πρώτη φορά αντιληπτή από τους γιατρούς όταν η μικρή τραυμάτισε σοβαρά το χείλος της στο νηπιαγωγείο, αλλά δεν έδειξε την παραμικρή αντίδραση πόνου.

«Όταν έφτασα εκεί για να την πάω στο νοσοκομείο, δεν είχε καν δακρύσει. Τότε πρόσεξαν για πρώτη φορά οι γιατροί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», εξήγησε η μητέρα στην βρετανική εφημερίδα Sun. Ωστόσο, η 32χρονη γυναίκα που μεγαλώνει μόνη της την κόρη της είχε καταλάβει ότι το κοριτσάκι της ήταν διαφορετικό από την ημέρα που γεννήθηκε.

«Δεν την επηρεάζει τίποτα. Για εκείνη, αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική. Δεν έχει νιώσει ποτέ πόνο, ούτε πείνα, ούτε κούραση. Πλέον έχει συνηθίσει να τρώει, επειδή το κάνει όλος ο υπόλοιπος κόσμος και λαμβάνει ειδική φαρμακευτική αγωγή ώστε να κοιμάται έξι ώρες τη μέρα», αναφέρει η Niki Farnsworth, περιγράφοντας στην εφημερίδα τον αγώνα που έδωσε η ίδια μέχρι να διαπιστώσει από τι έπασχε το κοριτσάκι της.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η «έλλειψη του χρωμοσώματος 6» είναι μια εξαιρετικά σπάνια διαταραχή, καθώς έχουν καταγραφεί μόλις 100 παρόμοια περιστατικά στην παγκόσμια ιστορία. Και παρά το γεγονός ότι η Olivia ζει μια χαρούμενη ζωή, όπως όλα τα κοριτσάκια της ηλικίας της, τα παράξενα συμπτώματα της πάθησής της θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της. Όπως επισημαίνει η μητέρα της, μην έχοντας βιώσει ποτέ τον πόνο, η Olivia δεν έχει μάθει να λαμβάνει απαραίτητες προφυλάξεις, επιδεικνύοντας μια απρόσεκτη συμπεριφορά που μπορεί να απειλήσει τη ζωή της.

«Μία φορά την παρέσυρε ένα αυτοκίνητο για δέκα περίπου μέτρα. Ήταν φρικτό. Στρίγγλιζα και τα άλλα μου παιδιά ούρλιαζαν επίσης όταν την είδαμε να βγαίνει στον δρόμο. Όμως η Olivia σηκώθηκε σαν να μην τρέχει τίποτα και έτρεξε στην αγκαλιά μου», εξηγεί η μητέρα, συμπληρώνοντας ότι ευτυχώς η μικρή στάθηκε τυχερή και δεν τραυματίστηκε σοβαρά στο συγκεκριμένο ατύχημα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *