ροή ειδήσεων

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ!


Με διάθεση φιλοσοφική.... Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθαγωγία...
Ψυχοπομπός ήταν σύμφωνα με τους αρχαίους ο συνοδός της ψυχής στον Άδη. Αυτός που συγκομίζει τις ψυχές των ηρώων στα πεδία της μάχης για να τις οδηγήσει στον Κάτω Κόσμο
Τον τίτλο αυτό έφεραν ο αγγελιοφόρος Ερμής και ο Απόλλων στην αρχαία Ελλάδα...
Ο κόσμος μας, την σημερινή εποχή, είναι έτσι δομημένος που καθημερινά χιλιάδες ψυχές ''εγκαταλείπουν'' τα εγκόσμια και αναχωρούν για τον ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ.
Το πεδίο μάχης πια είναι ολόκληρος ο πλανήτης...Ασταμάτητοι πόλεμοι, πείνα, σεισμοί, πλημμύρες, αρρώστιες, τροχαία και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για την ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ.
Μέσα σε όλο αυτό το ΘΑΝΑΤΙΚΟ εμφανίζεται ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ, έτοιμος ανά πάσα στιγμή να εκτελέσει το καθήκον...είτε να μεταφέρει με αξιοπρέπεια την ψυχή στον Κάτω Κόσμο είτε να ξεγελάσει τον Άδη και να επαναφέρει αυτήν στην Γαία.Είναι αυτός που έχει επωμιστεί το ρόλο του πιο έξυπνου και φιλάνθρωπου Θεού, τουεκφραστή όλων των προτερημάτων και όλων των ελαττωμάτων του Έλληνα, του ΨΥΧΟΠΟΜΠΟΥ ΕΡΜΗ!


Σε όλη την αρχαιότητα ο Ερμής θεωρούνταν ο πιο έξυπνος και ο πιο φιλάνθρωπος θεός (Ερμής αλεξίκακος και αγαθών δωτήρ) και γι' αυτό ο πιο αγαπητός και διασκεδαστικός θεός του ελληνικού πανθέου, «έκφραση όλων των προτερημάτων και όλων των ελαττωμάτων του αρχαίου Έλληνα».


Ως ψυχοπομπός στον Κάτω Κόσμο εξυπηρετεί τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη. Συγκεκριμέναμεταφέρει τις ψυχές των νεκρών και συγχρόνως παρευρίσκεται στο δικαστήριο του Άδη, δηλαδή εκτελεί καθήκοντα με τα οποία απέκτησε εξαιρετική θέση ανάμεσα στους θεούς του Κάτω Κόσμου.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ... ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΕΣ, ΞΕΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΔΗ!

Ο ψυχοπομπός Ερμής σε αγγειογραφίες εμφανίζεται να ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ στον Επάνω Κόσμο τη βασίλισσα του Άδη, την Κόρη Περσεφόνη, να μεταφέρει τη νεκρή Αλκμήνη από τη Θήβα στα Νησιά των Μακάρων και να συνοδεύει τον Πρίαμο κατά τη μεταφορά του Έκτορα για ενταφιασμό. Με την ίδια ιδιότητα ο Ερμής μεταφέρει και την Ελένη στην Αίγυπτο, αφήνοντας στη θέση της ένα ομοίωμά της. Επίσης, ο Ερμής, παριστάνεται στο περίφημο ανάγλυφο του Ορφέα να υπενθυμίζει στην Ευρυδίκη, πιάνοντάς της ελαφρά το χέρι, ότι πρέπει να επιστρέψει οριστικά στον Κάτω Κόσμο. Στους Ορφικούς Ύμνους, ο Ερμής ο χθόνιος οδηγεί τις «αθάνατες ψυχές» στον Άδη και τις ξαναφέρνει πίσω στον Επάνω Κόσμο (για καινούριες ενσωματώσεις).




Μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του πληθυσμού έχει γεννηθεί για να μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια αποστολή που μόνο ένας παντοδύναμος ΘΕΟΣ θα μπορούσε να εκτελέσει.



Μια αποστολή που έχει ως επίκεντρό της τον άνθρωπο και η οποία απαιτεί ατσάλινα νεύρα, παραμερισμό συναισθημάτων, ευστροφία, φιλοτιμία, εγρήγορση, συνεχή ετοιμότητα, δια βίου εκπαίδευση και πάνω απ'όλα πειθαρχία!

Πολυτιμότερος φίλος του ο ΘΑΝΑΤΟΣ ο οποίος τον συντροφεύει σε κάθε εκδήλωση της ζωής του και του υπενθυμίζει κάθε στιγμή την σπουδαιότητα της ΖΩΗΣ.

Είναι άνθρωπος μοναχικός. Όταν το μνήμα χάσκει στα πόδια σου, ο τόπος δεν σηκώνει άλλον.

Το επάγγελμα του διασώστη αποτελεί ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!

Δεν τον κάνει όμως μάγκα το επάγγελμά του· πρέπει να είσαι μάγκας για να το ασκήσεις.

Το κείμενο αυτό αφιερώνεται στους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα που με μόνη βοήθεια το φιλότιμο και την αγάπη για τον συνάνθρωπό τους δίνουν ακόμη και την ίδια τη ζωή τους για να ξεγελάσουν τον ΘΑΝΑΤΟ. Έστω και χωρίς τα σανδάλια του ΕΡΜΗ!

Πληροφορίες για τον ΕΡΜΗ από το platonakademy

Με την βοήθεια του
Παναγιώτη Διακάκη
Διασώστη ΕΚΑΒ Ρόδου

Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *