ροή ειδήσεων

Το Ειδικό Δικαστήριο δείχνει ο Γιάννης Αλαφούζος στους Τσίπρα-Δραγασάκη με την βόμβα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ


Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΨΑΧΝΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΙΣΜΑ



Ο Αντιπρόεδρος συμφώνησε τα capital controls με τον Μάριο Ντράγκι





Tην οδό του Ειδικού Δικαστηρίου για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης δείχνει η «Καθημερινή της Κυριακής» του Γιάννη Αλαφούζου ο οποίος δέχεται σφοδρή επίθεση από τον Κοντονή με εξοντωτικά πρόστιμα ενώ στο ποδόσφαιρο οργιάζουν οι παράγκες με τη ανοχή του υπουργού.



Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συστήσει μυστική ομάδα ειδικών αποστολών η οποία αναζητούσε οικονομική στήριξη από τη Μόσχα, ομάδα που ανέλαβε επαφές με εταιρείες σε δύο διαφορετικές ηπείρους για την έκδοση νέου νομίσματος.


Ο δε Γιάννης Δραγασάκης είχε συναποφασίσει με τον Μάριο Ντράγκι για το πως θα επιβληθούν τα capital controls!
Tην ίδια ώρα ο αρχηγός της ΝΔ σε άρθρο του στον Economist αναφέρει μεταξύ άλλων «είναι συνεπώς τέτοια τα μεγέθη, οι παραλείψεις και οι ζημιές για την οικονομία της χώρας, που δικαιολογείται απόλυτα η απόφασή μας να διερευνήσουμε σε βάθος τι έγινε το καλοκαίρι του 2015 που οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των τραπεζών και τους κεφαλαιακούς ελέγχους».
Η πολιτική σκηνή παίρνει φωτιά.
Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συστήσει μυστική ομάδα ειδικών αποστολών η οποία αναζητούσε οικονομική στήριξη από τη Μόσχα, εν γνώσει του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά εν αγνοία του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.


Η εν λόγω ομάδα απασχολήθηκε και με το πώς θα πληρώνονταν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου σε περίπτωση κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, είχαν γίνει ενέργειες προετοιμασίας της χώρας για έκδοση νέου νομίσματος, περιλαμβανομένων δύο αποστολών σε δύο διαφορετικές ηπείρους για συνομιλίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση νομισμάτων.

(Θα τυπώναμε ελληνικά πέσος;)


Στο πλαίσιο αυτών των ταξιδιών σχηματίστηκε το συμπέρασμα στην Αθήνα ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας μήνας από τη στιγμή που θα δινόταν η εντολή για την μετάβαση σε νέο νόμισμα έως και την κυκλοφορία του.

Επίσης, είχαν γίνει αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες για την προμήθεια καυσίμων, μοσχαρίσιου κρέατος και φαρμάκων.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει αυτές τις επαφές έως και την εβδομάδα του δημοψηφίσματος κατάλαβαν ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε την ενεργοποίηση κανενός εξ αυτών των σχεδίων.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο επικράτησε η άποψη να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα σε ευρώ που τηρούνται στο Νομισματοκοπείο, αφού κρίθηκε ότι η πρόταση Βαρουφάκη για χρήση παράλληλου συστήματος πληρωμών θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των δανειστών.

Παράλληλα, όπως δηλώνει στην «Καθημερινή» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Μάριο Ντράγκι, παρουσία και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στις 27 Ιουνίου, οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις ελληνικές τράπεζες, συμφωνώντας να γίνει με τρόπο ομαλό και αναστρέψιμο(!!!)


Το “Πρώτο Θέμα” κάνει λόγο για “κατάληψη” του ΟΤΕ και συσσίτια! Ο ρόλος του στρατού και ο αντισυνταγματάρχης

Μια από τις πτυχές του σχεδίου προέβλεπε, επίσης, ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα αναλάμβανε να οργανώσει συσσίτια όπως προκύπτει από την αποκάλυψη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑτος από της 16 Ιουνίου ότι οι αρμοδιότητες του ορισμού των στελεχών που θα διαχειρίζονταν τα δελτία τροφίμων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης περνούσαν αποκλειστικά στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Το επόμενο μεγάλο κομμάτι του PlanX ήταν όπως αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ στο σημερινό του φύλλο η συγκέντρωση φαρμάκων με «αντισυνταγματάρχη» του Γ΄ Σώματος Στρατού να κάνει ραντεβού σε φαρμακοποθήκες στη Μακεδονία έχοντας στην αποστολή του και το ενδεχόμενο επίταξης των τελωνείων.

Λίγες ημέρες, δε, πριν το δημοψήφισμα κυβερνητικός αξιωματούχος είχε ζήτησει από τον ΟΤΕ όλο το χαρτογραφημένο ψηφιακό τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του οργανισμού.

Η κυβέρνηση όμως δεν προετοιμαζόταν μόνο για φάρμακα, τρόφιμα και τηλεπικοινωνίες αλλα στο σχέδιό της είχε και την έκδοση νομίσματος. Όπως αναφέρει η Καθημερινή είχαν οργανωθεί δύο μυστικές αποστολές σε δύο διαφορετικές ηπείρους για επίσκεψη σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην έκδοση νομισμάτων. Από τις επαφές των ομάδων που σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν σε γνώση του Παναγιώτη Λαφαζάνη είχε προκύψει ότι θα χρειαζόταν ένα μήνα για το τύπωμα του νομίσματος από τη στιγμή που θα δινόταν η σχετική εντολή.



Cabinet meeting, Greek Parliament in Athens, Greece on Januarty 13, 2016. / Υπουργικό συμβούλιο, Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2016.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *