ροή ειδήσεων

Τα «κόκκινα» δάνεια που μπαίνουν στο στόχαστρο -Τα πρώτα για πλειστηριασμούς

Τα μεγαλύτερα και παλαιότερα καταγγελμένα δάνεια θα μπουν
στο «στόχαστρο» προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Με δεδομένους τους αργούς ρυθμούς του δικονομικού συστήματος και τα χαμηλά επίπεδα τιμών στην αγορά ακινήτων, αυτές οι πρώτες κινήσεις δεν αναμένεται να πάρουν έκταση φέτος, αλλά θα επιχειρηθεί να σταλεί ένα μήνυμα, το οποίο εκτιμάται ότι θα κινητοποιήσει τους δανειολήπτες που είναι σε μόνιμη καθυστέρηση.

Ανώτατα στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών ανέφεραν στην «Καθημερινή» ότι δεν πρόκειται να γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί το 2016, καθώς κανένας δεν θέλει να αυξήσει κι άλλο την προσφορά στα ακίνητα.

Ποια δάνεια θα στοχοποιηθούν όμως; «Εμείς θα ξεκινήσουμε από τα μεγαλύτερα »κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και από πάνω προς τα κάτω», εξήγησε τραπεζίτης ενός εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι οι πρώτες κινήσεις θα γίνουν από μία λίστα με τους 100 μεγαλύτερους σε αξία στεγαστικού δανείου ή ακινήτου δανειολήπτες και άλλους 100 με επιχειρηματικά δάνεια αξίας έως 5 εκατ. ευρώ.

Ομόλογός του σε άλλη τράπεζα έθεσε το όριο στο οποίο συγκεντρώνεται η προσοχή στο επίπεδο των 300.000 ευρώ, επιβεβαιώνοντας όμως την ανησυχία μήπως προσφερθούν πολλά ακίνητα στην αγορά. Κάτι που σημαίνει ότι οι κινήσεις θα αποφασιστούν στην πορεία, καθώς είναι αβέβαιη η εκτίμηση για το αν θα υπάρξουν ή όχι αγοραστές στους πλειστηριασμούς.

Οι τραπεζίτες που μίλησαν στην εφημερίδα τόνισαν ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, ενώ εξήγησαν ότι στην Ελλάδα πολλά επιχειρηματικά δάνεια είναι εξασφαλισμένα με ακίνητα, συχνά κατοικίες, εξαιτίας των καλύτερων επιτοκίων δανεισμού σε αυτές τις περιπτώσεις. Ομως, με τη σημερινή κατάσταση στην αγορά ακινήτων, κανείς δεν θέλει να προκαλέσει πρόσθετες πιέσεις. Θέλουν όμως να δώσουν ένα στίγμα ότι «η περίοδος απραξίας τελείωσε και οι τράπεζες θα διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους».

Οι άμεσες αποφάσεις των τραπεζών αναμένεται να κριθούν από την πραγματική εισοδηματική κατάσταση του δανειολήπτη και την πραγματική αξία του ακινήτου με το οποίο έχει εξασφαλιστεί το δάνειο. Αν η αξία είναι υψηλή, εκτιμηθεί ότι υπάρχουν πρόθυμοι αγοραστές και ο δανειολήπτης δεν συνεργάζεται ή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε ρυθμισμένο δάνειο, τότε η τράπεζα θα προχωρά στον πλειστηριασμό. Αυτό αφορά δάνεια που έχουν ήδη καταγγελθεί, καθώς απαιτεί πολλούς μήνες η νομική διαδικασία για τα υπόλοιπα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/1/16 10:17

    ΑΠΟ ΤΗΣ 18-12-2015, ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ «ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ –ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ» ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ , ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 2,3 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ !
    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ «ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ –ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ» ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΜΕΝΟ ΑΥΞΗΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ !
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !

    ΗΔΗ ΣΤΑ 140 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΠΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» – «Ε.ΣΥ» ΣΥΡΡΕΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ , ΕΝΩ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΛΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ «ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ –ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ» !

    ΚΑΙ ΟΜΩΣ… ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !
    ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ! ΟΥΤΕ Η ΒΟΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ , ΟΥΤΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ , ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ !
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ , ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ

    ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ , ( ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ , ΔΕΞΙΟ , ΚΕΝΤΡΩΟ , ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ , ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ , ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ , ΑΡΙΣΤΕΡΟ , ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ , ΑΝΑΡΧΙΚΟ , ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ , ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ , ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ) !
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ , ΟΥΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ , ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΙΑΣ ( ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΑΝ ΦΩΤΙΑ--ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΔΙΤΙΚΑ)
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ , ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ! ΚΑΝΕΙΣ «ΜΕΓΑΛΟΣ« ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ !
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ! ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ !
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΜΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ , ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΩΣ «ΥΠΕΡ-ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΑΚΤΟΙ« !
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ , ΟΥΤΕ ΚΑΝ «ΠΟΝΤΙΩΝ« , «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ« , «ΒΛΑΧΩΝ« , «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΩΝ« , «ΚΡΗΤΩΝ« , «ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ« , «ΝΗΣΙΩΤΩΝ« , «ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ« , «ΦΙΛΟΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ« !

    , ΚΑΝΕΝΑΣ , ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ «ΙΠΠΟΤΕΣ« , ΟΥΤΕ ΟΙ «ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ« , ΟΥΤΕ ΟΙ «ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΙ« ΑΡΒΥΛΕΣ- ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΙ ΚΛΠ.....

    ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ PODEMOS ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ !
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ «ΘΕΣΜΟΙ« !
    ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣ !

    ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑ-ΧΡΩΜΑ-ΔΟΓΜΑ
    ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.......
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ= Ε.ΣΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *