ροή ειδήσεων

Λαπαβίτσας: Ο Τσίπρας πούλησε την ψυχή του για την εξουσία


Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει σε άρθρο του στον Guardian ο Κώστας Λαπαβίτσας όπου μιλά για...


την πανωλεθρία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πούλησε τα πάντα για την εξουσία.
«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: o δυναμικός νέος πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε υποσχεθεί ένα αποφασιστικό χτύπημα ενάντια στη λιτότητα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο αντισυμβατικό υπουργός Οικονομικών, έφτασε στο Λονδίνο μετά τις εκλογές και προκάλεσε αίσθηση στα μέσα ενημέρωσης. Είχε έρθει μια κυβέρνηση από την οποία υπήρχαν υψηλές προσδοκίες.
Ένα χρόνο μετά, το κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει πιστά τις πολιτικές λιτότητας που κάποτε απέρριπτε. Έχει καθαρίσει την αριστερή πλατφόρμα και ο Τσίπρας έχει απαρνηθεί τον ριζοσπαστισμό του για να παραμείνει στην εξουσία με κάθε κόστος. Η Ελλάδα είναι αποκαρδιωμένη.
Γιατί φτάσαμε εκεί; Ένας αστικός μύθος που διαδίδεται σε κάποιους κύκλους των μέσων ενημέρωσης λέει ότι ο δρόμος κόπηκε στους ρίζοσπάστες από ένα πραξικόπημα που κατασκευάστηκε από συντηρητικούς πολιτικούς και αξιωματούχους της ΕΕ, που ήταν αποφασισμένοι να εξαλείψουν κάθε κίνδυνο μετάδοσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπεράστηκε από τα τέρατα του νεοφιλελευθερισμού και των προνομίων. Παρόλα αυτά, έδωσε μάχη και ίσως και έσπειρε τους σπόρους της επανάστασης.
Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Πριν από ένα χρόνο η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πεπεισμένη ότι, εάν απορριφθεί μια νέα διάσωση, οι Ευρωπαίοι δανειστές θα λυγίσουν στο πρόσωπο της γενικευμένης οικονομικής και πολιτικής αναταραχής. Οι κίνδυνοι για την ευρωζώνη ήταν, υποτίθεται, μεγαλύτεροι από τους κινδύνους για την Ελλάδα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν σκληρά, θα έπερνε έναν "έντιμο συμβιβασμό" με χαλάρωση της λιτότητας και ελάφρυνση του χρέους. Ο ιθύνων νους αυτής της στρατηγικής ήταν Βαρουφάκης, αλλά εγκρίθηκε πλήρως από τον Τσίπρα και το μεγαλύτερο μέρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *