ροή ειδήσεων

Ποιος ελέγχει τους πλανόδιους ψαράδες;


Αναγνώστης: Για την πρωινή μου εξάσκηση διαλέγω τα Κρητικά, βλέπεις
η θάλασσα και ως θέα αλλά και η μυρωδιά δημιουργεί μια γαλήνη κατάλληλη για να ηρεμήσει το μυαλό από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Κατά τον γυρισμό μια στο τόσο σταματώ να χαζέψω τους πάγκους των πλανόδιων, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τον όρο αφού βρίσκονται καθημερινά στάσιμοι στο ίδιο σημείο. Ολόφρεσκα ψάρια πολλές φορές σπαρταρανε ακόμα. Τα μεγέθη διαφέρουν και οι πάγκοι πάντα γεμάτοι. Δυστυχώς τα περισσότερα ψάρια είναι μικρότερα του προβλεπόμενου μεγέθους και η υπεραλιεία αυτών γεγονός.
Δυστυχώς όσο η αρχές επιλεκτικά η μη, κλείνουν τα μάτια θα καταλήξουμε σε ένα νησί χωρίς ψάρια για κατανάλωση, υπάρχει η λύση της εισαγωγής βέβαια αλλά συγκρίνεται με το ντόπιο? Τουλάχιστον με τα εισαγόμενα θα υπάρχει μια εισροή χρημάτων στο δημόσιο. Καθημερινά αλιεύονται τόνοι αλιευμάτων από τις τρατες χωρίς να κόβεται ούτε μια απόδειξη γιαυτα από τους "πλανόδιους" και λογικά ούτε από τα καΐκια προς τους πλανόδιους.
Μήπως θα έπρεπε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τα αλιεύματα αλλά και την φοροδιαφυγή?

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/1/16 14:40

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Μ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ!!ΥΣΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/1/16 15:52

    Εδω περνανε καραβιες με λαθραιους και εσυ λες να γινεται ελεγχος σε αυτους που ψαρευουν 100 μετρα απο την ακτη και δεν αφηνουν ουτε γονο?Μονο που αργοτερα θα παραπονιουνται και θα κλαψουριζουν οτι δεν βγαινει το μεροκαματο και θα ζητανε να τους ταιζουμε εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/1/16 19:05

    Εχεις δίκιο, αλλά αυτά που ζητάς γίνονται σε "ανεπτυγμένα" κράτη και όχι σε τριτοκοσμικά. Κανένας λιμενικός δεν έχει ποτέ ελέγξει το μέγεθος των ψαριών που ερασιτέχνες και επαγγελματίες ψαρεύουν, όσο για τις αποδείξεις ..... μάλλον σε ανέκδοτο αναφέρεσαι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/1/16 22:14

    Στα παγκόσμια χρονικά, η ΟΥΝΕΣΚΟ υποβίβασε ένα μόνο κράτος ...... παγκόσμια πρωτοτυπία για μια ακόμα φορά το Ελλαδιστάν, καλά καταλάβατε!!! Από ανεπτυγμένο σε αναπτυσσόμενο!!! Βλέπεις σε ντοκιμαντέρ ή σε ταινίες κάποιες τριτοκοσμικές χώρες (στο παρελθόν φυσικά) τους πλανόδιους να πουλάνε τις πραμάτειες τους στους δρόμους χωρίς υγιεινή ή άλλο έλεγχο. Το ίδιο και εδώ!! Οι νόμοι είναι για να υπάρχουν απλώς και κανείς δεν τους τηρεί. Παράδειγμα το κάπνισμα!! Ασε πια τα πανηγύρια!!! εκεί να δεις το σουβλάκι την πίτα αλλά και ολόκληρα γεύματα σε πρόχειρα "μαγειρεία" μέσα στην βρώμα και την λίγδα και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για αποδείξεις ......... και οι "λιγούρηδες" να τρέχουν να φάνε....... Οχι μια, όχι τρεις, όχι 13 τροϊκες, αλλά ούτε ολόκληρη η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να μας κάνει ποτέ Ευρωπαίους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/1/16 22:23

    Περιμένετε και θα δείτε τι έχει να γίνει πάλι με τους πλανόδιους το καλοκαίρι, θα γίνει το ελα να δεις, τώρα ο δήμαρχος "καυχιέται" για την "ευταξια" στο Μαντράκι, για να δούμε τι θα κάνει το καλοκαίρι, μια από τα ίδια με τους γύφτους και τα λοιπά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/1/16 22:32

    συνεχισε να κανεις βολτα χαλαρωσης...στην ελλαδα βρισκεσε.ετσικι αλλιως δε χρειαζονται πλεον αποδειξεις.αφου σπαρταραει φρεσκο θα ειναι!παρτο και απολαυσε το με μια μπυριτσα!!καλη ορεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/1/16 21:05

    ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΕΦΟΡΟΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΑΣΤΑ!!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΕΛΑΥΕ!ΧΑΧΑΧΑ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *